AcasăActualitateNavele Queen Victoria şi Azura vor aduce 7.000 de turişti la Constanţa

Navele Queen Victoria şi Azura vor aduce 7.000 de turişti la Constanţa

Două nave de croazieră de mari dimensiuni, Queen Victoria şi Azura, ajung în Portul Constanţa pe 23 şi 30 septembrie, iar cele peste 7.000 de persoane care se vor afla 10 ore pe teritoriul României vor cheltui câteva sute de mii de euro pe excursii şi suveniruri.

Queen Victoria, un vas care aparţine liniei de croaziere Cunard, are o lungime de 294 metri şi o greutate de 90.000 tone.

Nava va ajunge în Portul Constanţa duminică, la ora 08:00. Queen Victoria are şapte restaurante, 13 baruri, trei piscine, o sală de bal şi un teatru.

Nava are o capacitate de 2.014 pasageri, majoritatea britanici acum, şi un echipaj de aproape 1.000 de persoane.

Vasul pleacă din Southampton (Anglia), ajunge în Palma de Mallorca (Spania), Ialta şi Odesa (Ucraina), Constanţa (unde stă între ora 08:00 şi ora 18:00), Istanbul (Turcia), Pireu (Grecia), Porto (Portugalia) şi înapoi la Southampton.

O săptămână mai târziu va acosta şi nava Azura, cel mai mare vas de croazierã care ajunge în Constanţa în acest sezon, având peste 3.000 de pasageri, cei mai mulţi britanici, şi un echipaj de aproape 1.300 de persoane.

Itinerariul Azura începe tot la Southampton şi include Porto, ajunge în Malta, după care pleacă spre Rhodos (Grecia), Odesa, Ialta, Constanţa, Istanbul, Izmir (Turcia), Pireu şi Palma de Mallorca, după care revine la Southampton.

O excursie cu o astfel de navă de croazieră durează 20 de zile şi costă între 2.370 de lire şi 6.930 de lire sterline (2.900 – 8.600 euro) în funcţie de gradul de confort al cabinei.

„Pasagerii şi chiar şi o mare parte a echipajului coboară de pe vas în Constanţa şi fac un tur de oraş cu degustare de vin şi spectacol folcloric la un restaurant, o degustare de vin la Murfatlar, ajung la Histria şi apoi în Delta Dunării, unde fac o excursie cu navele. Tot programul durează 7-8 ore şi costă 40 de euro de persoană. În medie, pentru excursie şi diverse suveniruri, o persoană de pe un vas croazieră chletuieşte pe teritoriul României, în medie, circa 70 de euro”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Gheorghe Mărginean, proprietarul firmei Karpaten Turism, care se ocupă de serviciile pe teritoriul României ale turiştilor de pe cele două nave.

Din aceste date reiese că cei peste 7.000 de turişti şi membri ai echipajului cheltuiesc în doar zece ore pe teritoriul României câteva sute de mii de euro.

Turiştii de pe vasele de croazieră sunt, în general, persoane trecute de 50 de ani.

Pasagerii de pe nava Queen Victoria vor fi preluaţi de 25 de autocare la sosirea în Constanţa, iar pentru a-i duce în excursie pe turiştii de pe Azura este nevoie de aproape 40 de autocare.