AcasăSpecialUn director de la RA-APPS bea până adoarme sub mese

Un director de la RA-APPS bea până adoarme sub mese

Cea mai importantă unitate hotelieră a RA-APPS-ului de pe litoral are un director de mare ispravă: unul care bea până cade sub masă. Deşi este un personaj conflictual, cu un trecut pătat de punerea sub acuzaţia că ar fi ucis din culpă doi minori pe o trecere de pietoni, directorul petrecăreţ este din plin apreciat de patronul său – statul român.

Costin Stănescu, directorul Complexului Doina din Neptun – cea mai importantă unitate a Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) din staţiunile municipiului Mangalia – are prostul obicei de a consuma în exces băuturi alcoolice.

În urmă cu doi ani, Stănescu a băut cât un regiment de infanterie, aşa cum declară sursele din anturajul său.

Una din faptele sale de vitejie bahică s-a soldat cu prăbuşirea directorului petrecăreţ într-un somn profund şi vecin cu coma alcoolică, aşa cum reiese şi din fotografiile realizate atunci de prietenii săi.

Incidentul consumat în vara anului 2007 nu a produs consecinţe juridice directe, deşi clienţii întârziaţi ai terasei ce a servit drept decor bahic reclamaseră la poliţie tulburarea ordinii publice.

La ceva timp după episodul imortalizat de prieteni, Costin Stănescu a fost obligat să părăsească funcţia de director al complexului Doina.

Motivele oficiale au fost altele, însă se pare că şi sceneta consumată pe terasa adormirii a avut o importanţă în sine la adoptarea acelei soluţii de către şefii săi în ierarhie.

A ucis din culpă doi minori, pe o trecere de pietoni

La sfârşitul anului trecut, pe fondul schimbării de gardă de la Palatul Victoria, faptele lui Stănescu au fost date uitării, astfel că acesta a fost readus la conducerea unităţii fanion a RA-APPS-ului din Neptun.

La trecutul petrecăreţ şi totodată conflictual al directorului Stănescu se adaugă şi un dosar penal dedus judecăţii, referitor la uciderea din culpă a doi minori, într-un accident rutier, pe o trecere de pietoni din comuna constănţeană Tuzla.

Deşi la acea dată Costin Stănescu a fost arestat preventiv, expertizele şi contraexpertizele dispuse în dosar l-au scăpat de închisoare.

Potrivit surselor noastre, la momentul producerii accidentului directorul consumator chiar nu consumase nimic.

Familia minorilor este bântuită şi la acest moment de nefericitul accident rutier.

Adrian Cârlescu, 2009