AcasăActualitateSeptuagenară reţinută de poliţiştii din Mangalia pentru contrabandă cu ţigări şi evaziune...

Septuagenară reţinută de poliţiştii din Mangalia pentru contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală

Trei percheziţii domiciliare în urma cărora au fost descoperite aproximativ 3000 pachete  cu ţigări de contrabandă, au fost efectuate de poliţiştii constănţeni

 La data de 30.05.2012, poliţiştii Biroului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia, au organizat şi desfăşurat 3 percheziţii împreună cu lucrători din cadrul BIC Mangalia, lucrători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale, BOP Mangalia, Secţia 3 Poliţie Rurală şi efective de jandarmi, la domiciliile lui D. Niculina în vârstă de 75 ani, din sat Arsa, comuna Albeşti, judeţ Constanţa, A. Iusein, de 49 ani, din Mangalia şi I. IAŞAR, de 45 ani, din Mangalia.

Cu această ocazie, la domiciliul lui D. Niculina a fost identificată cantitatea de 54.580 ţigarete fără timbru fiscal românesc, de provenienţă Bulgaria şi Ucraina, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative, existând astfel suspiciuni că provin din contrabandă.

Cea în cauză este cercetată pentru săvârşirea  infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

La domiciliul lui A. Iusein a fost identificată cantitatea de 8400 ţigarete diverse mărci, fără timbru fiscal românesc, iar la cea efectuată la domiciliul  celui de-al treilea suspect, a fost identificată doar cantitatea de 200 ţigarete diverse mărci, de asemenea, fără timbru fiscal românesc.

Faţă de cei doi a fost luată măsura sancţionatorie conform Legii 12/1990 R dispunându-se totodată confiscarea cantităţilor de ţigări fără timbru fiscal românesc identificate.