La începutul sesiunii parlamentare de toamnă, ultima din această legislatură, deputatul Florin Gheorghe anunţă depunerea unui nou set de iniţiative legislative:
„În sesiunea de primăvară a acestui an am avut mai multe succese legislative notabile printre care aş enumera legiferarea, pentru prima dată, a acvaculturii marine în România, creşterea transparenţei achiziţiilor publice sau creşterea calităţii în construcţii. Aceste realizări îmi dau curajul ca, la finalul primului mandat de deputat, să depun la Camera Deputaţilor un nou set de iniţiative legislative, care să le arate celor care şi-au învestit încrederea în mine şi m-au ales faptul că mi-am făcut datoria aşa cum m-am angajat în anul 2012. Aşa cum am procedat de fiecare dată când am înaintat propuneri legislative, după depunerea lor, voi invita la discuţii cât mai mulţi actori instituţionali, pentru că proiectele propuse de mine trebuie construite alături de cei care vor trebui să le şi implementeze. Întotdeauna am acceptat amendamente venite din partea colegilor mei, din partea Guvernului sau a altor actori instituţionali, dacă, prin acestea, legea a devenit mai bună.”
Deputatul Florin GHEORGHE oferă şi câteva detalii despre iniţiativele sale:
„La începutul acestei sesiuni le voi depune şi săptămâna viitoare vor fi accesibile spre consultare pe pagina electronică a Camerei Deputaţilor. Una dintre iniţiative se referă la înfiinţarea unui program care să sprijine construirea de locuinţe pentru tineri, în special pentru tinerii care vor să se stabilească în mediul rural sau în oraşe mici şi vor să activeze profesional în învăţământ sau sistemul de sănătate. Un proiect vizează un sistem modern, stimulativ, de colectare diferenţiată a deşeurilor/ambalajelor, astfel încât să scăpăm şi de munţii de gunoaie, dar să şi transpunem o directivă europeană uitată de Guvern prin sertare. O altă iniţiativă urmăreşte creşterea numărului de ore de educaţie fizică din învăţământul preuniversitar, într-o formă în care sper să umplem stadioanele de copii. De asemenea, propun printr-o iniţiativă legislativă transmiterea stadionului „Farul” din Constanţa către administraţia locală, stadion care în administarea Ministerului Tineretului şi Sportului a devenit o ruină cu siglă, iar acest transfer este fără îndoială singura soluţie posibilă de salvare. Voi mai depune, de asemenea, o modificare la unul dintre articolele legii privind alegerea autorităţilor publice locale, care îşi propune să înlăture definitiv fraudarea proceselor electorale. Am toată convingerea că proiectele mele vor atrage sprijinul colegilor mei, iar aceştia mă vor sprijini cu experienţa şi votul lor, aşa cum au făcut-o şi în prima jumătate a acestui an, pentru că sunt legi pentru români şi pentru România, care ar trebui să ne facă tuturor viaţa mai bună.” a adăugat deputatul constănţean.