AcasăActualitate34.000 de elevi din judeţul Constanţa vor primi rechizite şcolare. Iată în...

34.000 de elevi din judeţul Constanţa vor primi rechizite şcolare. Iată în ce localităţi vor fi distribuite

Elevii și preșcolarii din județul Constanța vor primi și anul acesta rechizite gratuite. Consiliul Judeţean Constanţa desfăşoară, în perioada 05 – 09 septembrie 2016, „Programul de susţinere a învăţământului preşcolar şi clasele 0 –VIII din mediul rural al judeţului Constanţa 2013-2017“, prin care elevii vor primi pachete cu rechizite şcolare.

Pachetele conţin ghiozdane, caiete A5, acuarele, penare complet echipate și creioane colorate.

Acestea sunt destinate celor aproximativ 34.000 de preşcolari şi şcolari din clasele 0 –VIII înmatriculaţi în şcolile de stat din mediul rural precum și în orașele cu un nivel scăzut de trai, respectiv: Băneasa, Negru Vodă, Hârşova, Murfatlar, Medgidia (Remus Opreanu şi Valea Dacilor), Ovidiu (Culmea şi Poiana).

Pachetele cu rechizite vor avea conţinut diferenţiat în funcţie de nivelul de studiu.

Pentru preșcolari sunt prevăzute 7.612 ghiozdane în care vor găsi acuarele, caiete desen, plastelină, un set de creioane colorate, un set carioca precum și pensule.

Alte 14.405 de ghiozdane sunt destinate elevilor din clasele 0 – IV. Acestea contin caiete, acuarele, un penar complet echipat, precum și un bloc de desen.

De asemenea, 11.492 ghiozdane destinate copiilor din clasele V – VIII vor cuprinde pe lângă penare complet echipate și caiete studenţeşti atât de matematică cât și de română. 

Toate unităţile şcolare şi primăriile din judeţ vor fi informate despre perioada în care se vor livra aceste pachete, astfel încât elevii să fie în posesia pachetelor înainte de prima zi de şcoală.