AcasăActualitateNicolae Matei rămâne în arest. Instanţa a respins recursul

Nicolae Matei rămâne în arest. Instanţa a respins recursul

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, rămâne în arest, a hotărât, marţi, Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti prin care edilului i-a fost respinsă cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

La judecarea recursului său faţă de hotărârea Tribunalului Bucureşti, edilul – aflat în arest din 15 noiembrie, pentru presupuse fapte de corupţie – le-a spus magistraţilor că este un cetăţean model, că se va supune obligaţiilor ce îi vor fi impuse la o eventuală eliberare şi că nu se poate să fie plimbat în cătuşe alături de autorul crimei de la Băneasa.

Primarul a mai susţinut că ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în cazul său conţine vicii demontate de avocaţii săi până la acest moment.

Avocaţii au arătat că, odată ajuns pe masa unui judecător, cursul acestui dosar nu mai poate fi influenţat în niciun fel de către clientul lor, motiv pentru care nu se mai impune menţinerea în arest a primarului.
Luni, primarul din Năvodari a fost deferit justiţiei pentru dare de mită, cazul său urmând să fie judecat de Tribunalul Constanţa.

În acelaşi dosar va fi judecat şi Nicolae Vâlcu, pentru mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii