AcasăActualitateÎncălţăminte contrafăcută în valoare de 24 000 euro, reţinută de vameşii constănţeni

Încălţăminte contrafăcută în valoare de 24 000 euro, reţinută de vameşii constănţeni

În data de 13 decembrie 2012 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut 1 200 perechi de încălţăminte susceptibil a fi contrafăcută, în valoare de aproximativ 24 000 euro, ca urmare a controlului unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti. 

În data de 13 decembrie 2012 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit la un container sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut 400 perechi încălţăminte pentru copii ADIDAS şi 800 perechi încălţăminte pentru copii DISNEY,  articole susceptibil a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 24 000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, iar finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.