AcasăActualitateMihai Silviu Corduneanu şi alţi doi membri ai reţelei de trafic de...

Mihai Silviu Corduneanu şi alţi doi membri ai reţelei de trafic de droguri au fost reţinuţi

Trei dintre cele zece persoane ridicate în urma percheziţiilor făcute, vineri, la Iaşi, într-un dosar de trafic de droguri au fost reţinute, între acestea aflându-se şi Mihai Silviu Corduneanu, membru al grupării Corduneanu.

În urma audierilor, procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a trei din cele zece persoane ridicate în urma percheziţiilor.

Astfel, au fost reţinuţi pentru trafic de droguri Mihai Silviu Corduneanu, Ştefan Horobeţ şi Marius Doboş, iar sâmbătă după-amiază aceştia vor fi duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

În acelaşi dosar a fost audiat ca martor şi Mihai Prelipcean, fiul directorului Filarmonicii din Iaşi, Bujor Prelipcean.

Dumitru Popa, apărătorul lui Mihai Prelipcean, a afirmat că în cazul clientului său nu s-a pus problema comiterii vreunei infracţiuni. Avocatul Popa a precizat că Mihai Prelipcean nu este implicat în traficul de droguri, ci doar îl cunoaşte pe unul dintre membrii grupării.

Procurorii DIICOT au făcut, vineri, 17 percheziţii domiciliare în judeţul Iaşi, ocazie cu care au fost descoperite plantaţii ilegale de cannabis, 350 de plante de cannabis, diferite cantităţi de droguri de risc, suma de 20.000 de euro, precum şi aparatură specială folosită pentru amenajarea şi îngrijirea culturilor.
Drogurile de risc erau destinate comercializării, cu predilecţie către consumatorii din judeţul Iaşi.

Potrivit DIICOT, Mihai Silviu Corduneanu, Ion Marius Doboş şi Ştefan Octavian Horobeţ au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat şi alte persoane, având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din cultivarea, producerea şi comercializarea fără drept de droguri de risc.
Astfel, în perioada aprilie-mai 2012, membrii grupării au înfiinţat două culturi de cannabis în satele ieşene Comarna şi Butea.

Mihai Silviu Corduneanu, membru al grupării Corduneanu, a fost reţinut şi în anul 2010 pentru trafic de droguri de mare risc.

În anul 2007, Mihai Silviu Corduneanu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, tot pentru trafic de droguri, însă a fost eliberat ulterior.