AcasăActualitateMigranţi reţinuţi la frontiera cu Bulgaria

Migranţi reţinuţi la frontiera cu Bulgaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut şase persoane  care au intrat ilegal  în România pe jos pe la frontiera verde din R. Bulgaria.

În data 12.08.2012, în jurul orei 07.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au acţionat în baza unei informaţii pentru reţinerea unui grup format din două persoane adulte şi trei copii care se deplasa în apropierea frontierei de stat cu R. Bulgaria.

În urma verificărilor a fost stabilit faptul că persoanele în cauză sunt un bărbat de 31 ani care s-a legitimat cu un document de călătorie german, o persoană de sex feminin de 31 ani şi trei copii minori cu vârste de 7, 10 şi respectiv 11 ani, toţi patru cetăţeni ai statului Siria, care au traversat frontiera cu Bulgaria pe jos în mod ilegal.

Persoanele reţinute au declarat faptul că intenţionau să ajungă în Germania.

Cetăţenilor sirieni le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, iar cetăţeanul german de naţionalitate turcă este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 Cod Penal raportat la 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

În data de 10.08.2012, în jurul orei 17.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au identificat în apropierea plajei din localitatea Vama Veche un cetăţean străin care trecuse ilegal pe jos frontiera cu R. Bulgaria.

Cercetările au stabilit faptul că persoana în cauză este un cetăţean iranian de 27 ani, care a declarat faptul că intenţiona să ajungă la Bucureşti pentru a se întâlni cu soţia sa.

La audieri, cetăţeanul iranian a mai declarat că iniţial a ajuns pe aeroportul din Sofia de unde s-a deplasat cu un mijloc de transport în comun până în localitatea Durankulak, iar de acolo pe plajă până pe teritoriul României.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.