AcasăActualitateArticole de uz casnic susceptibile a fi contrafăcute

Articole de uz casnic susceptibile a fi contrafăcute

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 10.08.2012, în jurul orei 17.00, sosise din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi era încărcat cu 588 tigăi de fier cu capac şi 360 de căni electrice, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, purtând însemnele unor mărci cunoscute şi cu o  valoare de aproximativ 125.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez în vârstă de 47 ani, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.