AcasăActualitateLa vârsta lor, alţii încă le cer părinţilor bani de buzunar. Topul...

La vârsta lor, alţii încă le cer părinţilor bani de buzunar. Topul celor mai tineri miliardari ai lumii

Unii dintre ei au moştenit averile de la familie, dar cei mai mulţi au pariat totul pe o idee şi au câştigat. Pe cel mai bogat îl ştie toată lumea, este co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Iată mai jos o listă cu cei mai tineri miliardari ai lumii.

1. Mark Zuckerberg (28 ani) – 17 miliarde de dolari

Dupa succesul enorm pe care l-a avut in toata lumea cu reteaua de socializare Facebook, Zuckerberg a ajuns pe locul 35 in topul Forbes al miliardarilor, cu o avere de 17 miliarde de dolari.

2. Yang Huiyan (30 de ani) – 4,7 miliarde de dolari

Yang a mostenit averea de la tatal sau, Yeung Kwok Keung, care a creat gigantul imobiliar Country Garden Group. In 2007, acesta i-a cedat fiicei sale actiunile la compania pe care aceasta o conduce in prezent.

3. Scott Duncan (29 de ani) – 4 miliarde de dolari

Scott a mostenit banii de la tatal sau, texanul Dan Duncan, care a detinut compania petroliera Enterprise Products. Averea lui Duncan s-a majorat considerabil in ultima perioada, dupa ce actiunile companiei au crescut cu 24%.

4. Dustin Moskovitz (28 de ani) – mai mult de 3,5 miliarde de dolari

Este unul dintre cei care, alaturi de Zuckerberg si Saverin, au pus pe picioare reteaua de socializare Facebook.

5. Sean Parker (32 de ani) – peste 2 miliarde de dolari

Este co-fondator al retelei Napster si a cumparat actiuni la companii ca Facebook si Sportify.

6. Eduardo Saverin (30 de ani) – 2 miliarde de dolari

Provine dintr-o familie instarita si l-a dat in judecata pe Zuckerberg pentru ca acesta nu l-a recunoscut ca si co-fondator al retelei. A castigat procesul, iar dupa listarea companiei pe Nasdaq a castigat o suma considerabila.

7. Robert Pera (34 de ani) – 1,5 miliarde de dolari

Si-a inceput cariera la Apple, dar ulterior si-a creat propria afacere in domeniul internetului wireless pentru pietele emergente. Compania sa, Ubiquiti Networks, a fost listata la bura anul trecut, ceea ce l-a facut pe Pera miliardar. In ultima perioada, insa, actiunile companiei au inregistrat scaderi semnificative.

8. Albert Von Thurn Und Taxis (29 de ani) – 1,5 miliarde de dolari

Albert este un print german, care si-a mostenit averea in 2001, cand a implinit 18 ani. Pe langa investitiile in imobiliare, Von Thurn Und Taxis a construit recent cea mai mare instalatie de energie solara din Bavaria.

9. Fahd Hariri (31 de ani) – 1,3 miliarde de dolari

Fiul cel mic al premierului libanez Rafic Hariri a mostenit averea de la tatal sau si are afaceri in constructii, imobiliare si fonduri de investitii.

10. Ayman Hariri (34 de ani) – 1,3 miliarde de dolari

La fel ca si fratele mai mic, a mostenit averea de la tatal sau. Este membru in consiliul de administratie al Saudi Orger, un conglomerat cu afaceri in telecom, constructii si imobiliare.