Investigații de top, la Spitalul Județean Constanța. S-a adus aparatură de ultimă generație, în valoare de 8,5 milioane lei

Pacienții județului Constanța beneficiază, din această lună, de investigații endoscopice digestive la cele mai înalte standarde, grație unei investiții în valoare de peste 8.500.000 lei .

Fondurile provin de la Ministerul Sănătății și  Consiliul Județean Constanța.

Astfel, valoarea totală a aparaturii a fost de 8.512.510, 30 lei din care Ministerul Sănătății a alocat 7.658.000 lei și Consiliul Județean Constanța, 854.510, 30  lei.

Noile echipamente au fost achiziționate la sfârșitul lunii decembrie și au intrat în dotarea cabinetelor de Endoscopie  Intervențională și  a Laboratorului Explorări Funcționale, situate la etajul 2 al SCJU.

Spațiile în care acestea au fost amplasate au fost modernizate din fondurile proprii ale Spitalului.

Doamna ministru Sorina Pintea ne-a garantat că vom primi sprijiniul financiar în vederea dotării acestor cabinete din luna iulie a anului trecut. Iată că la numai 7 luni distanță am reușit să finalizăm proiectul. Aceste cabinete sunt deosebit de importante, deoarece în ultima perioadă numărul pacienților care au avut nevoie de acest gen de intervenții a crescut considerabil. Am susținut în permanență că mă voi implica în modernizarea sistemului sanitar constănțean și îmi respect cuvântul! Demersurile pe care le-am făcut la autoritățile centrale se văd. Nu voi ezita să fac tot ceea ce se poate pentru ca la Constanța să existe spitale la standarde europene”, a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Aparatura este cea mai nouă în domeniu și permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie, (unele dintre ele,  până acum, nu se efectuau în nicio unitate medicală din Constanța), diagnostic mai rapid, sigur și de tratament modern.

Astfel, în cadrul Spitalului Județean Constanța, pot fi efectuate de acum înainte ecoendoscopii. Investigațiile sunt posibile datorită aparatului de ultrasonografie Arrieta V70.

Acesta permite realizare unei game complexe de investigații, cum ar fi elastografie (măsurarea elasticității țesuturilor), ecografie cu contrast , efectuarea de puncții eco-ghidate, etc.

Dintre noile dotări fac parte 2 turnuri pentru videoendoscopie cu multiple dotări, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei dulapuri  pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiții de sterilizare perfectă, o mașină  de spălat endoscoape cu 2 posturi și multe alte accesorii.

”Mulțumim Ministrului Sănătății,  Sorina Pintea, pentru întreg sprijinul acordat și îi asigurăm pe cetățenii Constanței și pe toți pacienții Spitalului Județean Constanța că facem tot ce ne stă în putință pentru asigurarea unui act medical la standarde cât mai înalte”, a declarat Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

De investigații cu noile echipamente vor beneficia gratuit toți pacienții asigurați, fie că sunt internați în spital, fie că se programează în baza unui bilet de trimitere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult