Deși nu a partcipat la concurs, Decebal Făgădău a câștigat Cupa 1 Decembrie la șah. Competiția a fost o bătaie de joc

Complexul Cleopatra din Mamaia a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, Cupa 1 Decembrie la şah.

Concursul a avut sprijinul Primăriei Constanța, iar primarul Decebal Făgădău trebuia să înmâneze câștigătorilor cupele și diplomele.

Doar că socoteala nu s-a potrivit deloc, pentru că edilul nu a mai ajuns la premiere iar cupele promise au lipsit cu desăvârșire.

Mai exact, la competiție a existat o singură cupă, cu chipul primarului pe ea.

”Copiii așteaptă cel mai mult cupele. Ei nu prea pun preț pe bani. Anul ăsta….stupoare…nu s-au dat cupe. Ne-am dus câțiva părinți să întrebăm ce putem face ca să li se dea copiilor cupe. Le plăteam noi, din banii noștri, chiar nu ne supăram. Pe masă a stat mereu o mare cupă cu poza lui Făgădău. Ne am întrebat și noi, părinții, pentru ce rezultate i-a fost lui făcută o cupă special? Făgădău în calitate de șahist?”, a declarat părintele unui copil.

 

”Deși copiii ne-au umplut inimile de bucurie, nu pot să nu subliniez lucrurile care m-au întristat. După cum ați observat, copiii nu au avut parte de cupe. De…..au prea multe pe acasă…În schimb au jucat 2 zile cu geci, căciuli și fulare. Organizatorul ( care nu este membru al Asociației Județene de Șah ) a înțeles să ofere o singură cupă, imensă, de jumătate de metru aproape înălțime, cui credeți? Vreunui senior care și-a dedicat întreaga viață acestui sport care este considerat știință? Nu!!! Ci domnului Primar al Constanței. Și cupa avea lipită poza domniei sale….a edilului. Copilul meu m-a întrebat: „ce-a făcut primarul ca să merite cupa asta?”. Pentru ei, cupele au tot farmecul. Nu am știut ce să-i explic. De ce la un concurs de unde se așteptau, ca și câștigători, după ani de antrenamente, răbdare și ambiție, să primească, la fel ca la toate celelalte concursuri, medalie, cupă și premiul modic în bani, Cupa 1 Decembrie la șah a primit-o primarul?”, este declarația unui alt părinte.

Cupa primarului a fost ridicată de un angajat al primăriei.

Dar problemele nu se opresc aici.

Condițiile în care s-a desfășurat competiția au fost cumplite.

La Cleopatra, în Salonul Olimpic, nu au existat surse de încălzire, astfel că participanții au fost nevoiți să stea cu geci, fulare și căciuli.

”Pentru un asemenea eveniment, se impunea o locație pe măsură. Parcă am fost și vom fi și mâine la Polul Nord cu fețe de masă ca la cantină. Oare când se va pune la dispoziție, în Constanța, o locație prin care să se arate respect celor care practică acest sport, aș indrazni să zic, nobil? Oare se cunosc rezultatele, mai ales ale copiilor? Se știe oare că micii șahiști constănțeni au reușit performanța de a ajunge în lotul național? Oare conteaza vreun pic?”, a declarat un părinte, după prima zi de competiție.

Din păcate, frigul cumplit din timpul competiției i-a îmbolnăvit pe mulți dintre participanți.

Complexul Cleopatra din Mamaia îi aparține fostului consilier local Vasile Chirondojan, cel care a și decis să facă o cupă pentru edilul orașului.

Temperaturile scăzute din timpul competiției i-a îmbolnăvit pe mulți dintre participanți.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult