Valentin Vrabie, mesaj către români de Ziua Națională

Municipiul Medgidia a sărbătorit Ziua Națională a României.

Manifestările au cuprins o ceremonie militară și religioasă pentru omagierea ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă și un program artistic desfășurat la Casa de Cultură ”I.N. Roman”.

”Astăzi, sărbătorim împreună împlinirea a 100 de ani de la visul de aur al românilor, ideal înălțător al unei Românii Mari și Unite.

În data de 1 Decembrie celebrăm cu toții Ziua Naţională a României, acest simbol al unităţii românilor, acest miracolul istoric, care marchează momentul fondator al României moderne: Marea Unire din anul 1918, când a fost proclamată la Alba Iulia unirea Transilvaniei cu ţara, desăvârşind astfel România Mare.

Ziua de 1 Decembrie şi-a păstrat în timp semnificaţia împlinirii unui ideal naţional, pe care l-au visat şi pentru care au luptat generaţii întregi, străbunii noştri. Însă, 1 Decembrie este și o zi a responsabilităţii, o zi în care trebuie să fim conștienți că suntem cu toții răspunzători de viitorul societății românești, de viitorul urmașilor noștri.

În an centenar, avem fericitul prilej de a evoca o pagină din trecutul glorios al ţării, înfăptuit prin eforturi, jertfe şi eroism dar în acelaşi timp trebuie să ne angajăm să ducem mai departe idealurile celor care au înfăptuit Marea Unire, să facem din România noastră o ţară prosperă și demnă, al cărei nume să fie rostit cu respect oriunde în lume. Avem responsabilitatea de a ne ridica la valoarea înaintaşilor noștri, păstrând valorile și tradițiile primite moștenire, fiind în același timp mândri că suntem ROMÂNI!

Cu acest prilej, transmit un gând bun și urările noastre de bine și fraților noștri de peste Prut din localitățile Cahul și Căușeni din Republica Moldova, asigurându-i totodată că sunt mereu în inimile noastre, în gândurile și rugăciunile noastre.”, a spus Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult