AcasăActualitateAtac de Constanța a avut dreptate: dosar penal pentru mită electorală în...

Atac de Constanța a avut dreptate: dosar penal pentru mită electorală în comuna Baia, Tulcea. Audieri la poliție în miezul nopții

Joi seară publicam un articol despre suspiciunile de fraude electorale care există în câteva localități din județul Tulcea, printre care și comuna Baia.

Informațiile noastre, obținute de la surse autorizate, spuneau că activitățile suspecte din comuna Baia se află în atenția poliției și a procurorilor și că există date certe legate de faptul că o candidată la primăria Baia oferă câte 1.000 de lei pentru a obține voturile consătenilor săi.

Candidata Liliana Marinescu chiar dă câte 1.000 de lei pe vot!

Confirmarea informațiilor noastre a venit mult mai repede decât ne așteptam.

În seara zilei de vineri, 7 iunie, Cristian B., din Baia, probabil puțin euforic, a început să se laude că a primit 1.000 de lei pentru a o vota duminică pe Liliana Marinescu. C.B. a fost înregistrat audio în timp ce se lăuda cu banii primiți, îi număra și declara că este vorba de bani ușor câștigați pentru ziua de duminică și că e mai bine decât dacă ar fi fost reprezentant în secția de votare din partea candidatei PNL, pentru că ar fi câștigat doar 700 de lei și ar fi trebuit să stea de la ora 6 dimineața la ora 12 noaptea.

Pe înregistrare se aude cum Cristian B. spune că, dacă i s-ar fi oferit, ar fi primit bani și de la ceilalți candidați (îi numește: „Sorina, Mugur, Dorin”), dar că banii n-au miros și că, fiind bani, sunt bineveniți. Nu contează și nu-l interesează dacă sunt de la candidată sau de la partid.

Audieri la poliție

Înregistrarea a ajuns rapid la poliția din Baia, însoțită de plângerea candidatei Sorina Gherasim.

Poliția a reacționat cu celeritate și l-a și audiat, în aceeași seară, pe numitul Cristian B. Audierile au luat sfârșit în apropiere de miezul nopții și s-a dispus deschiderea unui dosar penal.

Lucrurile sunt în plină desfășurare în acest moment, ancheta extinzându-se.

Suspecta a reacționat pe Facebook înainte ca povestea să devină publică

În această dimineață, chiar înainte ca povestea mitei electorale să devină publică, Liliana Marinescu, persoana către care se îndreaptă acuzațiile, a postat pe conturile ei de socializare următorul mesaj:

În această perioadă am fost atacată și denigrată prin utilizarea conturilor false, a mesajelor sms de la oameni care îmi foloseau identitatea, cu articole de presă realizate la comandă. Pe ultima sută de metri, au mai inventat ceva. Vă rog să nu vă lăsați manipulați de acești oameni fără scrupule, fără decență și fără integritate.”

Doar că nu este vorba despre nicio manipulare. Sunt dovezi clare, mărturii și înregistrări.

Totuși, este extrem de trist că se confirmă faptul că, la mai bine de 34 de ani de la revoluția din decembrie 1989, mai asistăm la astfel de practici medievale de pervertire a democrației. Mita electorală este o practică pe care toți o speram dispărută de multă vreme.

Iată, însă, că nu este așa și că reprezentanții unui partid care se laudă cu 149 de ani de existență nu reușesc să se desprindă de metehne ale secolelor trecute.

Găsiți la acest link redarea integrală a înregistrării, cu mențiunea că aceasta conține limbaj licențios. Ascultați pe propria răspundere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!