AcasăActualitateAgenţiile subordonate MAI vor fi restructurate prin concedieri şi tăierea posturilor de...

Agenţiile subordonate MAI vor fi restructurate prin concedieri şi tăierea posturilor de conducere

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Agenţia Naţională de Cadastru şi Autoritatea Serviciilor Publice Comunitare vor fi restructurate prin concedieri de personal şi reducerea numărului de posturi, inclusiv a celor de conducere, informează Mediafax. Toate cele trei autorităţi funcţionează în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

La Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), numărul total de posturi va fi redus de la 390 la 211 locuri, iar cel al funcţiilor de conducere de la 47 la 26 posturi. ANFP va scădea şi fondul de salarii cu 25%, de la 820.374 de lei la 615. 280 de lei lunar.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară va reduce posturile cu 15%, de la 3.598 la 3.038 locuri, iar funcţiile de conducere vor scădea de la 345 la 296 posturi, din toate aceste reduceri rezultând o economie cu fondul de salarii de 25%, la 2,8 milioane lei pe lună.

 

 

    advertisement

 

 

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servicii Comunitare (ANRSC) îşi va reduce statul de plată de la 155 la 100 posturi şi va reduce numărul de personal angajat în prezent de la 133 la 100 angajaţi, în timp ce numărul de posturi de conducere va fi redus de la 39 la 16 locuri. Economiile rezultate la ANRSC vor fi de 330.000 lei pe lună, reprezentând 25% din fondul de salarii actual.

Agenţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, subordonată tot MAI, va fi de asemenea restructurată în perioada următoare, odată cu reorganizarea ministerului.