AcasăActualitateAcţiune a poliţiştilor în cartierul Faleză Nord

Acţiune a poliţiştilor în cartierul Faleză Nord

Poliţiştii din municipiul Constanţa au desfăşurat o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi contra patrimoniului, precum şi identificarea unor suspecţi care se sustrag urmăririi penale.

La data de 04 octombrie a.c., între orele 06.00-09.00, sub coordonarea Poliţiei Municipiului Constanţa, poliţiştii constănţeni în cooperare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Constanţa şi G.M.J. Constanţa şi sprijiniţi de specialiştii R.A.J.A. şi E.N.E.L. Constanţa au desfăşurat o acţiune în Cartierul Faleză Sud Constanţa, având ca obiective prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă şi contra patrimoniului, precum şi identificarea unor suspecţi care se sustrag urmăririi penale.

Astfel, au fost desfăşurate 6 percheziţii domiciliare, 28 de controale efectuate cu R.A.J.A. şi E.N.E.L., fiind controlate 8 autovehicule, 37 de persoane legitimate, 13 persoane conduse la sediu poliţiei, amprentate şi fotografiate.

În urma acţiunii au fost constatate 13 infracţiuni, pe numele a 16 persoane fiind deschise dosare de cercetare penală, fiind reţinute 3 persoane pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. De asemenea, au fost ridicate 6 bunuri în vederea confiscării, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale Legea 61/1991 şi O.U.G. 97/2005.

– Au fost identificaţi I. MENDERIŞ, de 21 ani, din Constanţa, I. AIREDIN, de 27 ani, din Castelu şi A. CUDRET, de 25 ani, din Constanţa, care se sustrăgeau cercetărilor privind vătămarea corporală gravă a lui B. COSTICĂ de la data de 25.09.2012. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propuneri corespunzătoare;

 – Au fost descoperite branşamente ilegale prin care se sustrăgea curent electric de la reţea la două imobile situate pe strada Viorelelor, procedându-se la debranşare şi întocmirea de dosare penale pentru furt de energie electrică;

– Pe timpul percheziţiilor au fost descoperite mai multe obiecte contondente şi două arme albe, precum şi 2 laptop-uri, pentru care nu au fost prezentate documente justificative.