AcasăSpecialRAJA Constanţa începe licitaţiile pentru finanţarea campaniei USL

RAJA Constanţa începe licitaţiile pentru finanţarea campaniei USL

RAJA Constanţa a fost acuzată în dese rânduri că nu este altceva decât puşculiţa PSD-ului local. De altfel, directorul Regiei, Felix Stroe, se află la al patrulea mandat de consilier local din partea partidului lui Mazăre.  Milioane de euro se sifonează prin diverse firme către membrii de vază ai PSD, mai ales în preajma campaniilor electorale. Nici campania din această toamnă nu se anunţă a fi prea săracă pentru pesedişti, căci RAJA a pus deja la bătaie patru licitaţii care însumează aproape 100 milioane de lei fără TVA,  plus câteva alte mici coţcării, pentru cei de-ai casei cu posibilităţi mai reduse.

Astfel, cei interesaţi pot participa fără şanse la reabilitarea şi extinderea reţelei de apă/ canal şi staţii de pompare în localităţile Eforie şi Tuzla, cu o valoare estimată fără TVA de 31 111 287RON, la extinderea pentru reţea apă, reţea canalizare, staţii pompare ape uzate în localitatea Fierbinţi, jud. Ialomiţa pentru 23 732, 000RON, la reabilitarea şi extinderea colectoarelor din zona Centru în localitatea Constanţa sau la extinderea pentru front captare, rezervor, reţea apă, reţea canalizare în localitatea Dridu, jud. Ialomiţa. Un alt contract de 900 000 lei fără TVA pentru asistenţă tehnică la proiectul de reabilitare şi extindere de reţele de apă şi canalizare în judeţul Constanţa se oferă prin atribuire directă deci n-are rost să vă mai faceţi iluzii.

Dacă există dubii vizavi de corectitudinea acestor licitaţii, biografia lui Felix Stroe înlătură aceste bănuieli nejustificate. În 2009, Stroe se lipea ca marca de scrisoare de un dosar penal când a decis acordarea contractului pentru reabilitarea staţiei de epurare ape uzate din Eforie Sud, societăţii care a solicitat cel mai mult pentru efectuarea lucrării. Numele său a fost implicat în mai multe scandaluri de proporţii, cel mai cunoscut dintre acestea având ca obiect privatizarea Şantierului Naval Marea Neagră, în 1999.

La vremea respectivă, Stroe, împreună cu Ion Dumitrache, tatăl deputatului PSD Cristina Dumitrache, detineau 43% din acţiunile Şantierului Naval Marea Neagră, pe care le achiziţionaseră de la SIF Transilvania. Un procent egal avea şi fostul FPS. A urmat o hotărâre AGA, prin care s-a făcut o majorare suspectă de capital, întrucât diminuarea capitalului social s-a aplicat doar FPS-ului, Stroe şi Dumitrache devenind majoritari fără să mai plătească statului partea de acţiuni deţinute de FPS.

Pe data de 13.05.1993, distinsul director de la RAJA cumpăra căminul de nefamilişti C1 din Medgidia de la fostul proprietar, Ministerul Apărării Naţionale, cu ridicola suma de 50 milioane lei. Era vorba de un bloc cu 89 de garsoniere şi 17 apartamente, plus terenul aferent. Folosindu-se de relaţia cu amiralul Gheorghe Anghelescu, fostul şef al Comandamentului Marinei Militare, Stroe a revândut imobilul un an mai târziu tot Ministerului Apărării Nationale cu un miliard de lei, deşi în acest timp nu făcuse aproape nici o îmbunătăţire. După ce l-a răscumpărat, MApN a fost nevoit să mai bage câteva miliarde în reparaţia căminului.

Dar faptele de vitejie ale lui Stroe haiducul nu se opresc aici.Un an mai târziu, Stroe încheie un contract cu Marina Militară prin care se obliga să-i livreze 10.000 de tone de combustibil special. Contractul a fost semnat tot de amiralul Gheorghe Anghelescu. Deşi avea nevoie de 3.600 de tone de combustibil, iar în stocul său se aflau peste 6.000, Marina a plătit în avans circa jumătate de milion de dolari firmei 2×1 Holding, la care acţionari erau Stroe şi Dumitrache după care s-a trezit că nu are unde să depoziteze carburantul. Aşa că, pentru stingerea datoriei, Marina Militară a decis să cumpere de la cei doi alte produse pe care acestia le comercializau : vopsele, lacuri, cârpe şi alte nimicuri.