AcasăActualitateZeci de ambarcaţiuni şi autovehicule controlate în cadrul unei acţiuni a Gărzii...

Zeci de ambarcaţiuni şi autovehicule controlate în cadrul unei acţiuni a Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat un plan de acţiune privind combaterea migraţiei ilegale, a infracţionalităţii transfrontaliere şi a traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de competenţă a Sectorului P.F. Cernavodă, acţiunea fiind sprijinită şi de un elicopter din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În urma acţiunii au fost verificate 63 de autoturisme, 151 de persoane, 21 de ambarcaţiuni, fiind constatate opt infracţiuni şi o contravenţie.

În data de 11.10.2012, în intervalul orar 05.00 – 13.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă s-a organizat o acţiune ce a vizat efectuarea de verificări privind legalitatea activităţilor desfăşurate în zona de competenţă a Dunării interioare.

La acţiune au participat mai multe echipaje terestre din cadrul Gărzii de Coastă, patru ambarcaţiuni tip Arvor, Harpoon şi Rascala din dotarea Poliţiei de Frontieră Române, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., precum şi un reprezentant al Căpităniei Portului Cernavodă.

Verificările efectuate au privit prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, a infracţionalităţii transfrontaliere şi a traficului internaţional cu maşini furate în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă.

Totodată s-a avut în vedere verificarea legalităţii şederii cetăţenilor străini pe teritoriul României, cât şi accesul la uscat al marinarilor străini.

În urma acţiunii au fost verificate 63 de autovehicule, 25 cetăţeni străini, 126 cetăţeni români, 21 ambarcaţiuni sub pavilion România şi alte state, precum şi dispunerea unui supracontrol la o navă în Portul Cernavodă.

Au fost constatate 8 infracţiuni la O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată de Legea 317/2009 şi O.U.G. 195/2002, precum şi o contravenţie.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, urmărindu-se prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă a Gărzii de Coastă.