AcasăActualitateArticole de îmbrăcăminte sportivă, confiscate de poliţişti

Articole de îmbrăcăminte sportivă, confiscate de poliţişti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au ridicat în vederea confiscării 167 articole de îmbrăcăminte sportivă susceptibile a fi contrafăcute, respectiv fără documente legale.

În data de 11.10.2012, în jurul orei 10.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au identificat în zona de competenţă două persoane domiciliate în municipiul Constanţa care ofereau spre comercializare articole de îmbrăcăminte sportivă, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Din verificări a rezultat faptul că articolele sportive au fost achiziţionate din Bucureşti cu scopul valorificării în Constanţa.

În data de 12.10.2012, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au descoperit în bagajele personale ale unei persoane de sex feminin domiciliate în Constanţa 95 de bucăţi pantaloni sport pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Persoana în cauză se întorcea în ţară cu un autocar din direcţia Turcia, de unde achiziţionase respectivele articole de îmbrăcăminte sportivă.

Cele 167 de articole sportive, purtând însemnele unor mărci cunoscute şi cu o  valoare de aproximativ 7.500 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele primelor două persoane au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată, iar cea de-a treia persoană a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.