AcasăActualitateVânt năprasnic pe litoral. Un elev s-a înecat, deoarece a ignorat avertizarea...

Vânt năprasnic pe litoral. Un elev s-a înecat, deoarece a ignorat avertizarea salvamarilor

Vânt puternic marţi dimineaţă şi pe litoral, după ce luni, rafalele au ridicat nisipul de pe plajă, iar valurile au atins câţiva metri înălţime. Salvamarii au interzis scăldatul în mare, dar turiştii au ignorat avertizarea. Un elev de 16 ani din Maramureş, care se afla în tabără la Costineşti, s-a înecat.

 
Vântul a suflat atât de puternic încât nisipul a fost adus în rafale. În doar câteva zeci de minute, scuarul de pe bulevardul Mamaia a fost acoperit de nisip.
Salvamarii au instituit cod roşu, pentru ca turiştii să nu mai intre în apă, pericolul fiind prea mare. Cu toate astea, mulţi s-au aventurat în valurile uriaşe.
La Costineşti, un elev care a ignorat avertizările salvamarilor a sfârşit tragic. Băiatul de 16 ani se afla în tabără şi s-a aventurat în mare. Când au observat că lipseşte, colegii băiatului au anunţat poliţia. Din cauza valurilor puternice, nici măcar salvatorii nu l-au putut căuta.
Începând de astăzi, regiunile din sud-estul ţării scapă de vântul puternic, iar temperaturile caniculare revin pe litoral.