AcasăActualitateSile Cămătaru, adus în ţară şi încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei

Sile Cămătaru, adus în ţară şi încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei

Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, condamnat la 13 ani de închisoare pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, a fost adus în ţară, de la Dusseldorf, fiind încarcerat, în noaptea de luni spre marţi, în arestul Poliţiei Capitalei.

 Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat că Vasile Balint, în vârstă de 44 de ani, a fost adus de la Dusseldorf, Germania, de o escortă a Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din IGPR.

Vasile Balint a fost încarcerat, în noaptea de luni spre marţi, în arestul Poliţiei Capitalei, urmând să fie transportat într-un penitenciar de maximă siguranţă pentru a-şi ispăşi pedeapsa, a precizat Seucan. 

Pe numele lui Vasile Balint, Tribunalul Bucureşti a emis, în 12 mai, un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru iniţiere sau constituire a unui grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi îndemnul ori înlesnirea practicării prostituţiei sau tragerea de foloase de pe urma prostituţiei, fiind condamnat la 13 ani de închisoare.

Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare, fiind introdus în Sistemul de Informaţii Schengen, a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

„Ca urmare a colaborării cu autorităţile din Germania, persoana în cauză a fost oprită, la data de 13.05.2012, la câteva ore de la semnalarea în S.I.S., în timpul unui control în trafic, pe o autostradă din Germania, pe ruta Passau – Frakfurt, aceasta aflându-se într-un autoturism, înscris în Germania, împreună cu alte trei persoane”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

În 11 mai, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Iona Balint, de rude şi de apropiaţi, pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane

Poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, astfel că Sile Cămătaru a fost dat în urmărire internaţională, fiind prins în Germania, de poliţiştii locali.

Fraţii Ion şi Vasile Balint au fost daţi mai întâi în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, în 11 mai.

Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, condamnat la şase ani de închisoare cu executare, s-a predat în 14 mai, la arestul Poliţiei Capitalei. El mai avea de executat un rest de pedeapsă de aproximativ 40 de zile, fiind eliberat în 14 iunie din Penitenciarul Jilava.

Potrivit deciziei instanţei supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ şapte ani şi jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani şi jumătate de detenţie.

Alături de cei doi, în acest dosar au mai fost judecaţi Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurenţiu Roman, Laurenţiu Cosma, Costel Urzică, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuţ Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ştefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuţ Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu „Fluturică” Dudiţă, Sile Stan şi Angela Stoica.