AcasăActualitateVama Veche, locul preferat al infractorilor, în această vară

Vama Veche, locul preferat al infractorilor, în această vară

În acest sezon turiştii certaţi cu legea pare să-şi fi găsit pereche la Vama Veche. Spectacolul este total anul acesta aşa că dacă sunteţi dornici de aventură, în această staţiune puteţi asista la bătăi, sărituri de la balcon, furturi şi alte nebunii. Iată pe scurt ce s-a petrecut în Vamă în ultimele două zile:

 – Duminică, 22 iulie a.c., ora 06.00, un echipaj mixt de ordine publică(jandarm  şi poliţist) aflat în patrulare pe strada Delfinului, din Vama Veche, a fost sesizat cu privire la faptul că o persoană străină a sărit pe un autoturism, de la mansarda unui imobil situat în imediata apropiere, a provocat pagube la nivelul capotei, plafonului, parbrizului şi se manifestă violent.

Ajunşi la faţa locului au observat o persoană violentă, care înjura turiştii adunaţi în jurul lui şi lovea cu piciorele capota şi oglinzile maşinii. Persoana era lovită la nivelul feţei, în urma săriturii de la mansarda imobilului pe autovehicul. Deoarece Sabin N., de 21 ani, din Techirghiol,  nu s-a calmat, se manifesta violent, adresa injurii forţelor de ordine şi proprietarului maşinii avariate, a fost încătuşat pînă cînd la faţa locului a sosit un echipaj de la ambulanţă. Pentru siguranţă, doi jandarmi au asigurat protecţia echipajului pe timpul transportului către unitatea de urgenţă. Cercetările sunt continuate de lucrători de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia sub aspectul săvârşirii faptelor de distugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

 – Sîmbătă, 21 iulie a.c., ora 17.00, un echipaj de  jandarmi a fost solicitat şi a intervenit  pe strada Tudor Vladimirescu, din Vama Veche, la un scandal izbucnit între două persoane. Scandalul a pornit de la faptul că C. Cristian, de 32 de ani din Bucureşti, a parcat în dreptul casei lui Ion B., din localitate. La sosirea echipajului cele două persoane îşi împărţeau  pumni şi picioare, dar au încetat imediat la vederea jandarmilor. Deoarece prezentau escoriaţii la nivelul arcadelor,  a fost solicitat prezenţa unui echipaj medical care a acordat îngrijiri medicale persoanelor la faţa locului. Acestea nu au necesitat transportul la spital.   În urma cercetărilor a reieşit că în urma încăierării celor două persoane s-au produs pagube şi unui autoturism marca Renault, spărgândui-se luneta. Celor  în cauză le-au  fost întocmite acte premergătoare sub aspectul  săvârşirii faptelor de distugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Documentele întocmite au fost predate pe bază de proces verbal lucrătorilor Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia pentru continuarea cercetărilor.

 – La data de 20 iulie a.c., în jurul orelor  23.45, o patrulă mixtă formată din poliţişti de ordine publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală şi jandarmi ai I.J.J. Constanţa, în timp ce executau misiunea de menţinere a ordinii publice pe raza localităţii Vama Veche, s-au autosesizat despre faptul că un bărbat avea un comportament suspect.

Patrula mixtă l-a identificat pe P. VICTOR, de 24 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care avea asupra sa mai multe bunuri sustrase de pe plaja din Vama Veche. În urma cercetărilor efectuate în zonă, patrula mixtă a identificat posesoarea obiectelor, căreia i-au fost înapoiate. Suspectul a fost reţinut pentru audieri, fiindu-i întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 – Sîmbătă, 21 iulie a.c., ora 01.30, un echipaj de  jandarmi  aflat în patrulare pe strada Tudor Vladimirescu, din Vama Veche, l-a surprins pe D.V., de 17 ani, din Mangalia, care oferea spre vânzare, ţigarete artizanale şi pliculeţe cu miros suspect(suspectăm substanţe halucinogene).

În urma controlului corporal şi al bagajelor asupra acestuia au mai fost găsite : 16 ţigari confecţionate artizanal, 2 plicuri de culoare albă inscripţionate „Special Platinum Decorative Sand Snow Cristal” ce conţineau un praf de culoare albă şi alte 8 plicuri cu praf de culoare albă. Celui în cauză i-au  fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii faptei de deţinere şi comercializare de substanţe ilegale şi a fost predat împreună cu bunurile pe care încerca să le comercializeze, la Secţia 3 Rurală Mangalia în vederea continuării cercetărilor.