AcasăActualitateUS Secret Service şi DIICOT au destructurat o reţea internaţională de falsificatori...

US Secret Service şi DIICOT au destructurat o reţea internaţională de falsificatori de carduri. Prejudiciul este de 700.000 de Euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea in judecata a 12  inculpaţi, dintre care 9 in stare de arest preventiv, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit în scopul săvârşirii de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice şi spălare de bani.

În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, inculpatul CEAUŞU SERGIU NICOLAE,  membrii grupării s-au specializat în confecţionarea artizanală, comercializarea şi exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronică, copiere şi transmitere neautorizată de date de identificare ale cardurilor bancare aparţinând în principal unor cetăţeni străini, metoda utilizată fiind skimming -ul.

Inculpaţii, având vârste cuprinse între 29 şi 44 de ani,  au acţionat pe teritoriile României şi Olandei,  efectuând operaţiuni financiare frauduloase, prin utilizarea datelor de identificare a cardurilor bancare pentru plata unor servicii precum şi prin retrageri de numerar în mod fraudulos de la ATM – uri de pe teritoriul Republicii Dominicane.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 700.000 de Euro.

Procurorii  D.I.I.C.O.T. au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii US Secret Service, reprezentanții American Express, EUROJUST și autorităţile judiciare olandeze.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Bacău.