AcasăActualitateTrei autoturisme cu certificate de inspecţie tehnică false, descoperite de poliţiştii de...

Trei autoturisme cu certificate de inspecţie tehnică false, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă, respectiv pe raza municipiului Tulcea, trei autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria, conduse de cetăţeni români, ale căror certificate de inspecţie tehnică erau false.

● În data de 08.03.2013, în jurul orei 08.00, la P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români care conduceau un autoturism marca Volkswagen Sharan, respectiv BMW model 318, ambele înmatriculate în R. Bulgaria.

Verificările au stabilit faptul că certificatele de inspecţie tehnică ale autoturismelor în cauză sunt false.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Tulcea l-au identificat în trafic pe B.A., în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism marca Ford Escort, înmatriculat în R. Bulgaria, al cărui certificat de inspecţie tehnică este fals.

Cei trei conducători auto, domiciliaţi în judeţele Constanţa, Suceava şi Tulcea, au declarat că au achiziţionat autoturismele de la diverşi cetăţeni bulgari fără a cunoaşte că documentele erau false.

Bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.