Teatrul de Stat Constanța marchează online Ziua Dobrogei și Ziua Internațională a Diabetului

Începând de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, Teatrul de Stat Constanța va marca sărbătorirea Zilei Dobrogei, stabilită la data la care, în anul 1878, Dobrogea a revenit la teritoriul național.

Dorim să celebrăm cultura și creativitatea spațiului dobrogean și din acest motiv am ales să onorăm autorii contemporani importanți, cu origini pe aceste meleaguri. Astfel, vom difuza înregistrări cu actorii teatrului recitând poezii semnate de autori dobrogeni. De asemenea, vom difuza pe pagina noastră de Facebook un spectacol-lectură, realizat tot online, cu o piesă ce poartă semnătura unui dramaturg din nordul Dobrogei. Anul acesta, putem marca acest moment festiv doar online, pentru că este o perioadă nefastă inclusiv pentru instituțiile de spectacole, care nu pot programa reprezentații cu public.

Așadar, veți putea viziona recitări de poezii scrise de Nicolae Motoc, Virgil Teodorescu, Alexandru Protopopescu, Ștefania Plopeanu (Mincu), Iulia Pană (Gheorghe) și Vasile Cojocaru.

Piesa pe care actorii noștri o vor lectura a fost nominalizată de UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2004: „Ultimul tren spre casă” de Ștefan Caraman.

Este, pe lângă un gest de sărbătorire a Zilei Dobrogei, și o tentativă de a deschide gustul publicului pentru literatura lirică și dramatică de bună calitate pe care scriitorii din această parte a țării au scris-o.

Tot sâmbătă, 14 noiembrie 2020, între orele 18:00 și 21:00, Teatrul de Stat Constanța se alătură rețelei mondiale a clădirilor emblematice iluminate în albastru, pentru a marca, pentru al patrulea an consecutiv, Ziua Internațională a Diabetului, stabilită de Federația Internațională de Diabet. Albastru este culoarea specifică și oficial dedicată de Organizația Mondială a Sănătății afecțiunilor diabetice.

Teatrul dorește să sprijine astfel conștientizarea importanței screening-ului acestei boli, în scopul diagnosticării precoce, a tratamentului eficient și a cercetării în domeniu.

Este o inițiativă a Asociației Lions Balkanica, în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța.

Vă mulțumim că ne sunteți mereu alături și vă așteptăm cu drag la teatru de îndată ce vom relua reprezentațiile cu public!

www.teatruldestatconstanta.ro

www.facebook.com/teatruldestatconstanta

https://www.instagram.com/teatruldestatconstanta

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult