Spitalul Județean Constanța, dotat cu 10 paturi speciale achiziționate prin Banca Mondială

Secția Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotată cu 10 paturi speciale, concepute pentru pacienții aflați în stare critică.

Acestea au fost achiziționate în cadrul unui program derulat de Ministerul Sănătății și Banca Mondială .

În secția ATI sunt internate cele mai grave cazuri, pacienții de aici fiind imobilizați și, de cele mai multe ori, în stare critică.

Noile paturi de la Terapie Intensivă respectă cerințele de îngrijire necesare pacientului critic, permit mobilizarea ușoară și rapidă a acestuia și previn apariția escarelor.

Mai mult, dotările complexe  vin în spijinul personalului, reducând efortul fizic depus în activitățile de îngrijire zilnică, mai ales atunci când este necesară răsucirea pacientului de pe o parte pe alta, pentru efectuarea igienei și pentru schimbarea lenjeriei.

Anul trecut, secția ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotată cu mai multe aparate EKG și defibrilatoare, achiziționate tot de către Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult