AcasăActualitateŞpăgarul Marius Păvălachi, o nouă acuzaţie

Şpăgarul Marius Păvălachi, o nouă acuzaţie

Şpăgile inspectorului Marius Păvălachi nu se limitau doar la tarabe, ci se adunau şi din verificarea legalităţii construcţiilor, a taxelor şi impozitelor agenţilor economici şi chiar din activitatea de taximetrie. Astfel pe 15 mai 2012, mai mulţi taximetrişti reclamau către instituţia Avocatului Poporului faptul că un funcţionar din cadrul primăriei Eforie i-a ameninţat în dese rânduri că îi amendează şi le suspendă dreptul de muncă pe următoarele trei luni, adică exact perioada sezonului estival.

Deşi aceştia i-au prezentat toate actele doveditoare şi autorizările necesare, Păvălachi, căci despre el este vorba, a continuat cu ameninţările, proferând injurii la adresa lor. Intuind că scopul inspectorului era acela de a obţine de la ei beneficii de ordin material sau în caz contrar să-i îndepărteze pentru a facilita unor domni mai generoşi activitatea de taximetrie pe raza staţiunii Eforie, taximetriştii au sesizat mai multe instituţii, printre care şi cea a Avocatului Poporului.

Pe 24 mai, reprezentanţi ai acestei instituţii s-au prezentat la primăria Eforie unde au avut o discuţie cu managerul orasului, Valerian Sălăvastru, primarul Ovidiu Brăiloiu, deşi aflat în incintă, nemanifestând interes în rezolvarea litigiului. Până la urmă a rămas ca-n tren, reprezentanţii Avocatului Poporului emiţând o simplă recomandare pe care Brăiloiu a tratat-o cum tratează  orice lege a statului roman. Cu dispreţ.