AcasăActualitatePatru bărbaţi din Medgidia, cercetaţi pentru trafic de persoane. Victimele erau obligate...

Patru bărbaţi din Medgidia, cercetaţi pentru trafic de persoane. Victimele erau obligate să cerşească în Italia

 Poliţiştii Serviciului Trafic de Fiinţe Umane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub supravegherea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, au documentat activitatea infracţională privind pe A. Murat, de 38 de ani, I. Şaban, de 40 de ani, I. Kemal, de 52 de ani şi Ş. Izer, de 34 de ani, toţi din municipiul Medgidia.

În sarcina suspecţilor s-a reţinut că în perioada anilor 2006 – 2007 au racolat 5 persoane, prin promisiuni mincinoase constând în faptul că le va găsi un loc de muncă în Italia, le-au convins săi însoţească în ţara respectivă, unde prin ameninţări şi violenţe le-au obligat să practice cerşetoria în folosul lor.

 Printre victimele pe care suspecţii le-au exploatat pe raza oraşului Milano, se aflau şi persoane ce prezentau handicap locomotor.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că suspecţii, au realizat în urma exploatării victimelor suma de aproximativ 42.000 euro, bani pe care aceştia şi i-au însuşit.

La acest caz poliţiştii şi procurorii au cooperat cu autorităţile judiciare din Italia cât şi cu reprezentanţii Ambasadei României în Italia.

 Cercetările au fost efectuate, cu suspecţii în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, faptă prevăzută de art.12 alin. 1 şi 2 din Legea 678/2001 şi pedepsită cu închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.