AcasăActualitateSoţia lui Codruţ Marta a fost reţinută pentru prostituţie şi proxenetism

Soţia lui Codruţ Marta a fost reţinută pentru prostituţie şi proxenetism

Soţia lui Codruţ Marta, Andreea Marta, a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind acuzată de prostituţie şi proxenetism.

Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este acuzată de prostituţie şi proxenetism şi a fost reţinută pentru aceste acuzaţii. Soţia lui Codruţ Marta plasa fete în Italia, Elveţia şi Monaco. Printre clienţi, zeci de persoane publice şi oameni de afaceri, între care şi Elan Schwartzenberg. Andreea Marta a dat declaraţii privind constituirea unei reţele de prostituţie de lux, alături de sora sa şi o altă persoană.

Nu s-a dat nicio declaraţie până în prezent, urmează ca după ce aflăm şi noi care sunt învinuirile concret, să ne formulăm declaraţia. Este obligator să fie prezentată în faţa instanţei. Urmează ca mâine (joi n.r.) probabil prin propunerea de arestare să se arate mai multe, să ne facem o idee cu privire la acuzaţii. Este dosarul din 2010. Au fost reţinute Andreea Marta, sora şi încă o persoană. Când am aflat că este o percheziţie la dânsa am crezut că are legătură cu celelalte dosare care au legătură cu soţul dânsei. Ulterior am aflat că este un dosar început în 2010, surprinzător descoperit acum. La percheziţii s-au ridicat înscrisuri şi unităţi de calculator„, a declarat Cătălin Breazu, avocatul Andreei Marta.

Începând cu anul 2010, Andreea Marta, sora sa, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. şi Valentin P. ar fi constituit într-un grup criminal organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie cu caracter transfrontalier, în sensul coordonării unei reţele de prostituate de lux, recrutate din rândul tinerelor studente participante la diferite concursuri de modeling din România, informează Poliţia Română.

Andreea Marta este soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar. În 30 mai, Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională, când a fost introdusă şi o alertă în sistemul informatic Schengen referitoare la cel a cărui dispariţie a fost semnalată de soţia sa, în urmă cu cinci zile.

Între timp, Codruţ Marta a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupţie, care, în 10 iulie, au obţinut un mandat de arestare preventivă pe numele său pentru implicare în afaceri ilegale cu produse petroliere, prin care s-a prejudiciat statul cu peste 15 milioane de euro prin neplata accizelor şi taxelor.

Miercuri, 18 iulie, poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR şi procurori DIICOT au făcut trei percheziţii domiciliare la membri grupării, două în Bucureşti şi una în Călăraşi, şi au pus în executare şi mandate de aducere în faţa organelor de anchetă competente a mai multor persoane.

Astfel, procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR-DCCO, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului şi a prostituţiei, în vederea obţinerii de beneficii materiale injuste semnificative.

Concret, spune DIICOT, începând cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, şi Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.

Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco.

Tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.

Clienţii erau racolaţi de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste„, precizează Poliţia Română, într-un comunicat remis presei.

Potrivit poliţiei, activitatea reţelei se manifesta atât pe plan intern (cu precădere în municipiul Bucureşti) şi împrejurimi, cât şi în plan extern în destinaţii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai. Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membri grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300-500 de euro.

„În urma investigaţiilor efectuate, în baza delegării autorităţilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care întreţineau raporturi sexuale în folosul grupului infracţional organizat. Gruparea era coordonată de către surorile Andreea Elena Marta şi Maria Magdalena Lungu, cu sprijinul Victoriei S. şi a lui Valentin P., care recrutau, plasau şi transportau prostituatele la adresele clienţilor sau în locuri în care se desfăşurau petreceri private.

La sediul DIICOT-Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, mai multe persoane, urmând ca faţă de acestea, după finalizarea audierilor, să se dispună măsurile legale, a precizat Direcţia.

Soţul Andreei Marta, Codruţ Alexandru Marta, a fost dat în urmărire naţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de nevasta acestuia, care a precizat că ultima dată bărbatul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

În 28 mai, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg au fost audiaţi în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta.

În 29 mai, Elan Schwartzenberg declara că este prieten de aproape zece ani cu Codruţ Marta şi că „nu crede o iotă din acuzaţiile şi bârfele la adresa lui”, omul de afaceri precizând totodată că nu a fost niciodată audiat despre „TVA-uri sau afaceri oneroase”.

Codruţ Marta este prietenul meu de aproape zece ani şi indiferent din ce motiv lipseşte, eu mi-l asum ca prieten. Nu cred o iotă din acuzaţiile şi bârfele la adresa lui, pentru că, dacă acestea erau fondate, sunt convins că era arestat sau cel puţin anchetat la acest moment. Nu am fost la DNA şi nu am fost întrebat niciodată, nicăieri de TVA-uri sau afaceri oneroase, ci doar am depus – la fel ca toţi cunoscuţii lui Codruţ – o declaraţie în calitate de martor„, a spus omul de afaceri