Situație incredibilă la Medgidia: taxele și impozitele se dublează

Un nou scandal zguduie municipiul Medgidia.

Deoarece o parte dintre consilierii locali au refuzat, în repetate rânduri, să voteze stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2019, printr-o înștiințare de la Ministerul Finanțelor Publice s-a anunțat că dările în Medgidia vor crește la nivelul maxim prevăzut de codul fiscal.

Dacă hotărârea consiliului local nu a fost adoptată cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de expirarea exerciţiului bugetar, în anul fiscal următor, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei ori se determină prin aplicarea unei cote procentuale, se aplică de către compartimentul de resort din aparatul de specialitate al primarului, nivelurile maxime prevăzute de prezentul cod”, se arată în Art. 491, alin 3 din Codul fiscal.

Cum consilierii au refuzat constant să adopte hotărârea care să reglementeze valoarea taxelor, medgidienii vor fi nevoiți să plătească sume uriașe către bugetul local.

”Așa cum am anunțat încă de la sfârșitul anului trecut, din păcate, noi cetățenii municipiului Medgidia, vom fi nevoiți să plătim taxe și impozite majorate cu un procent cuprins între 50% și 100%, în funcție de situație.

Potrivit răspunsului primit astăzi de la Ministerul de Finanțe, întrucât consilierii locali, pe care voturile dumneavoastră i-au trimis în funcții publice, nu au votat în ședințele din datele de 20, 27 și 28 decembrie, taxele și impozitele propuse de mine, suntem nevoiți astăzi să suportăm cu toții, consecințele dezinteresului și disprețului acestor indivizi. În proiectul de hotărâre inițiat de mine am propus ca taxele și impozitele locale să rămână la nivelul anului 2018. Este absolut incredibil cum demagogia, minciuna și inconștiența acestor consilieri se vor răsfrânge până la urmă asupra buzunarului fiecăruia dintre noi. După blocarea numeroaselor proiecte atât de necesare comunității noastre, majorarea taxelor și impozitelor locale vine ca o picătură care a umplut paharul!

Îi rog pe artizanii acestei situații, Luminița Vlădescu și Marian Butnaru să rezolve această situație ingrată pentru orașul nostru!”, a transmis primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult