AcasăActualitateSe modifică programul de vizită pentru pacienţii internaţi în secţiile SCJU CONSTANŢA

Se modifică programul de vizită pentru pacienţii internaţi în secţiile SCJU CONSTANŢA

Având în vedere reducerea numărului de cazuri de gripă şi viroze repiratorii şi conform Ordinului nr. 3.670 /2022, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vine în sprijinul pacienţilor şi al aparţinătorilor prin extinderea programului de vizită la 4 ore/zi în timpul săptămânii şi 6 ore/zi, în weekend.

Astfel, începând de astăzi, 15 martie 2023, accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa va fi permis de luni până vineri, între orele 13.00-15.00 şi 16.00 -18.00 iar în weekend, de la 12.00 la 18.00.

In secţia Anestezie Terapie Intensivă vizitatorii vor avea acces zilnic între orele 13.00-15.00, durata vizitei fiind de cel mult 10 minute.

In celelalte secţii, durata vizitei este de maximum 30 de minute.

In continuare, rugăm vizitatorii să respecte o serie de măsuri:

– să poarte echipamentul de protecţie pus la dispoziţie gratuit de către conducerea SCJU ( se regăseşte la intrarea în fiecare secţie);

– să nu vină la vizită dacă prezintă semne clinice de infecţii acute;

– să respecte instrucțiunile personalului privind măsurile interne de prevenire a transmiterii infectiilor.

Totodată este interzis accesul persoanelor care prezintă semne de infecţii respiratorii acute, a celor care sunt în stare de ebrietate sau au consumat substanţe halucinogene.

Pentru a se evita supraaglomerarea saloanelor, vizitarea pacienţilor se face pe rând acolo unde sunt până la 3 paturi. In saloanele cu 4-6 paturi pot fi vizitaţi maximum doi pacienţi în acelaşi timp iar în saloanele cu mai mult de 6 paturi, pot intra la vizită cel mult 3 aparţinători.