AcasăActualitateScandal la MAI Constanţa. Un medic, acuzat că eliberează reţete false

Scandal la MAI Constanţa. Un medic, acuzat că eliberează reţete false

Acuzaţii grave la adresa unui doctor de la centrul medical din Constanţa al Ministerului de Interne. Bărbatul este acuzat că emitea reţete false cu sume foarte mari. După aceasta, medicul îşi ,,deconta” reţetele prin intermediul farmaciei pe care o are soţia sa.

Medicul Florin Anghel este acuzat chiar de un coleg de-al său care a strâns mai multe probe în acest caz. „Trebuie să aibă parafă şi semnătură dar aceste reţete nu au decât parafa medicului nu şi semnatura. Sumele sunt diferite, aici sunt 122 de lei. Sunt sume destul de mari” a spus colegul medicului, asistentul medical Şerban Mihalcea.

Multe dintre reţetele eliberate de Florin Anghel erau pe acelaşi nume. „Ce e mai interesant, pe verso apar pe foarte multe aceleaşi nume, Panait Iuliana. Conform unui bon, de la farmacia domnului Anghel, Panait Iuliana este angajata dânsului. Când am cumpărat un medicament de acolo, dânsa mi-a emis acest bon de casă” a mai spus colegul.

Bărbatul spune că au fost emise reţete chiar şi pentru oameni decedaţi. Sumele de bani erau apoi decontate prin intermediul farmaciei soţiei medicului.

„Sunt sute de milioane si sute de reţete. Sumele diferă, au fost reţete de la 30, 40 de lei şi au fost reţete şi de 9 milioane” a mai spus Şerban Mihalcea.

Bărbatul susţine că şi-a anunţat superiorii despre aceste nereguli. Au urmat mai multe controale, dar nimic nu s-a rezolvat, spune el. După ce a avut curajul să scoată la lumină aceste ilegalităţi, bărbatul spune că se fac presiuni asupra sa şi riscă chiar să rămână fără locul de muncă.

Conducerea centrului medical a ajuns în atenţia DNA pentru neregulile din instituţie.