AcasăActualitateRomânilor le place luxul. Cât a plătit o familie care îşi permite...

Românilor le place luxul. Cât a plătit o familie care îşi permite cea mai scumpă vacanţă de revelion

O familie de români cu doi copii a dorit să-şi petreacă revelionul într-un resort de lux în Bahamas. Biletele de avion rezervate sunt la first class, categorie chiar şi de două ori mai scumpă decât business class, unde biletele au preţuri cel puţin duble sau triple faţă de cele de la clasa economic.

” Am vândut un pachet de 15 nopţi în Bahamas, la un resort de lux, pentru o familie cu doi copii, iar preţul aproximativ a fost 90.000 deeuro „, a declarat Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour, grupul de agenţii de la care a fost cumpărată vacanţa.

Javier Garcia del Valle spune că foarte puţini români zboară la first class, respectiv câteva zeci pe an.

Apartamentul închiriat în Bahamas are aproximativ 150 de metri pătraţi, iar camerele au paturi cu apă, trei băi şi o terasă cu vedere la ocean. Familia care a închiriat apartamentul are şi un valet la dispoziţie.

„Turiştii au posibilitatea să se răsfeţe la SPA, să înoate în zece piscine şi, evident, să facă croaziere pentru a vizita arhipelagul Caraibelor. Vor face scufundări şi snorckeling, vor înota cu delfinii şi se vor delecta cu preparate ale bucătăriei locale”, a mai spus directorul Happy Tour Group.

În afara de acest pachet turistic, Happy Tour Group a mai vândut vacanţe şi în alte destinatii exotice. O premieră naţională este revelionul în Kenya, cu zbor charter, direct Bucureşti – Mombasa. .

Tarifele pornesc de la de la 1.910 de euro de persoană, plus taxe.

O altă noutate pe piaţa românească este vacanţa de iarnă în Palandoken, la 8 kilometri de oraş istoric din estul Turciei, Erzurum. Preţul unui pachet de şapte nopţi la schi în Turcia pleacă de la 700 de euro, plus taxe.

Happy Tour este cel mai mare grup de agenţii de turism care activează pe piaţa româneasc şi aparţine fondului spaniol de investiţii GED Capital. Aceasta a cumpărat anul trecut turoperatorul Prestige Tours, fondat de Mircea Vladu, tranzacţia fiind realizată prin intermediul agenţiei de turism Happy Tour.

Achiziţia a fost efectuată după cumpărarea, în 2010, a site-ului Paravion.ro, de rezervare a biletelor de avion, şi a companiei Travel House.

În decembrie 2007 GED a achiziţionat de la Nicolae Demetriade firma Happy Tour, cea mai mare agenţie de turism din România după cifra de afaceri.