AcasăActualitateRezultate surprinzătoare la Bacalaureat pentru elevii din Constanţa

Rezultate surprinzătoare la Bacalaureat pentru elevii din Constanţa

Anul acesta, rezultatele la examenul de Bacalaureat starnesc reactii controversate mai mult ca oricand si scot la iveala situatia ingrijoratoare din sistemul de invatamant romanesc, informeaza Books Express.

De ce sunt rezultatele atat de slabe? Daca e sa ne luam dupa spusele liceenilor, acestia dau vina fie pe subiectele prea dificile, fie pe diverse greseli de exprimare in enunturile primite.

De cealalta parte, profesorii sustin ca elevii nu mai sunt deloc interesati de scoala si, in schimb, isi petrec timpul pe Internet.

Indiferent de situatie, un lucru este cert! Elevii aloca din ce in ce mai putine ore studiului, iar acest lucru se reflecta in mod direct in notele obtinute la Bac.

Cu scopul de a analiza evolutia ratei de promovare la Bac a elevilor din Constanta in ultimii doi ani si pentru a vedea pe ce pozitii se situeaza acesta in topul celor mai bune judete din acest punct de vedere, specialistii Books Express au realizat un studiu de piata pe baza datelor oferite de Google in 2015 si 2016.

Spre deosebire de sesiunea iunie-iulie 2015 a Bacalaureatului, cand 54,80% dintre elevii din Constanta au luat nota de trecere la examen, fiind pe locul 37 la nivel national, in 2016 s-a inregistrat o crestere de 5,70%.

Cifrele scot in evidenta faptul ca liceenii din judetul Constanta au invatat mai mult anul acesta, iar judetul Constanta a crescut pe locul 31 in topul national.

Dintr-un total de 56 de medii de 10 in toata tara, judetul Constanta are 4 medii generale de 10, in crestere fata de anul trecut.

De asemenea, o alta parte a analizei Books Express scoate la iveala modul in care s-au schimbat preferintele locuitorilor judetului Constanta pentru carti, existand o legatura stransa intre aceste rezultate si notele obtinute de elevi la examenul de Bacalaureat.

Cati tineri din judetul Constanta mai citesc in zilele noastre? Si, mai ales, care sunt cartile de care sunt atrasi? Intr-o perioada in care tot mai multi specialisti in domeniul educatiei trag semnale de alarma in legatura cu lipsa de preocupare a tinerilor pentru lectura si studiu, acestia isi indreapta atentia catre alta directie.

In acest sens, o crestere spectaculoasa s-a inregistrat la cartile de colorat pentru adulti, fiind un nou trend pe plan autohton, cu tot mai multe persoane care achizitioneaza online astfel de produse. In Constanta, este vorba despre o majorare de peste 717,43% in ultimul an, ceea ce denota faptul ca aceste carti si-au castigat notorietatea intr-un timp foarte scurt.

Cartile reprezinta un domeniu complex, paleta de produse fiind foarte variata. In mod surprinzator, cartile de colorat pentru adulti au devenit tot mai cautate”, a declarat Bogdan Dumitru, Managing Partner Books Exppress

In ceea ce priveste interesul pentru cartile in limba engleza versus cele din literatura romana, din analiza Books Express reiese faptul ca liceenii din judetul Constanta au fost mai atrasi de autorii clasici romani.

La aceasta categorie s-a inregistrat o crestere de 4,85% in ultimul an, in timp ce volumul de cautari de pe Google pentru cartile in limba engleza s-a majorat cu 4,15%.

Acest lucru pozitioneaza judetul Constanta pe locul 23 in topul national cu privire la interesul pentru cartile in limba romana.

Analiza Books Express a identificat si cele mai populare carti pe care locuitorii judetului Constanta le ofera cadou.

Pe prima pozitie in top se afla World of Warcraft, urmata de Mechanical and Metal Trades Handbook si The Toyota Way Fieldbook”, incheie Bodgan Dumitru.