AcasăActualitatePeste o tonă de fructe și legume, confiscate din pieţele constănţene

Peste o tonă de fructe și legume, confiscate din pieţele constănţene

Ieri, polițiștii I.P.J. Constanţa, alături de colegii din cadrul Poliției Locale şi jandarmii constănțeni au confiscat peste o tonă de fructe și legume care era comercializată ilegal în piețe.

În 21 iulie a.c., polițiștii I.P.J. Constanţa, cei ai Poliţiei Locale şi colegii din cadrul Jandarmeriei Constanţa au continuat acțiunile în sistem integrat, derulând activități specifice pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal de produse alimentare în piața din zona Tomis 3. 

Activitățile se desfășoară în perioada 18 – 21 iulie a.c., în baza Planului Comun de Acţiune, unde peste 20 poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, cei ai Poliţiei Locale şi jandarmii constănțeni au în vedere respectarea prevederilor Legii nr.12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Astfel, în cursul zilei de ieri, oamenii legii au legitimat zeci de persoane, aplicând 15 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 republicată, în valoare de peste 6.000 lei, fiind confiscată mai mult de o tonă de legume şi fructe care se comercializa fără autorizație, documente de proveniență sau în condiții igienico-sanitare improprii.

De asemenea, polițiștii au constatat și o infracţiune de contrabandă, depistând o persoană care comercializa în mod ilegal ţigări.

Acţiuni similare vor continua pe toată perioada anului 2016 pentru prevenirea și combaterea comerţului ilicit atât în perimetrul aferent pieţelor constănțene, cât şi a celui stradal neautorizat.