AcasăActualitateReferendum privind exploatarea gazelor de şist la Mangalia, în ziua alegerilor parlamentare

Referendum privind exploatarea gazelor de şist la Mangalia, în ziua alegerilor parlamentare

Locuitorii municipiului Mangalia îşi vor exprima părerea cu privire la exploatarea gazelor de şist în sudul litoralului în cadrul unui referendum care va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, în data de 9 decembrie.

Consilierii locali din Mangalia au aprobat la sfârşitul lunii octombrie organizarea acestui referendum, iar în cadrul unei şedinţe de îndată din data de 15 noiembrie au fost stabilite toate detaliile de organizare a referendumului.

Potrivit hotărârii Consiliului Local, cu ocazia referendumului, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe cu „DA” sau „NU” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, în urma exploatării gazelor de şist din sudul litoralului?”.

În cadrul şedinţei de joi, consilierii au mai aprobat modelul listei electorale suplimentare, tipul buletinului, ştampilele şi timbrele autocolante care vor fi folosite la referendumul din 9 decembrie.

Votarea va avea loc în data de 9 decembrie, va începe la ora 7.00 şi se va încheia la ora 23.00.

Locuitorii municipiului Mangalia au mai participat la un referendum în data de 10 iunie, în aceeaşi zi cu alegerile locale, ei fiind întrebaţi atunci dacă sunt de acord cu rezilierea contractului cu societatea de termoficare Callastis Therm.

Referendumul a fost validat pentru că s-au prezentat la urme 56,73 la sută din persoanele cu drept de vot, iar dintre acestea aproape 80 la sută au fost de acord cu rezilierea contractului.

Noua administraţie locală, rezultată în urma alegerilor din iunie, a ţinut cont de părerea locuitorilor şi a întrerupt înţelegerea cu Callastis Therm, în prezent furnizarea căldurii fiind asigurată de o societate deţinută de Consiliul Local.