AcasăActualitateRaport IML: Adrian Năstase s-a împuşcat, iar rănile au fost superficiale

Raport IML: Adrian Năstase s-a împuşcat, iar rănile au fost superficiale

Raportul Institutului de Medicină Legală publicat, luni, confirmă faptul că Adrian Năstase s-a împuşcat, iar cele trei răni pe care şi le-a provocat au fost superficiale. De asemenea, conform aceluiaşi document, Adrian Năstase nu avea nevoie de internare într-un alt spital decât cele deţinute de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Mai mult, urmele de sânge de pe hainele fostului premier şi din biroul acestuia îi aparţin. Glonţul cu care Adrian Năstase s-a împuşcat a trecut prin spatele gâtului, se arată în raportul IML.

Fostul premier a fost audiat de poliţiştii şi procurorii de la Spitalul Penitenciar Rahova, acolo unde este încarcerat. Adrian Năstase a stat de vorbă cu ofiţerii de la Serviciul Omoruri, în legătură cu tentativa sa de sinucidere.

În seara de 20 iunie, Adrian Năstase a încercat să-şi pună capăt zilelor, după de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul Calităţii”. Fostul premier a recurs la gestul disperat în biroul amenajat în propria locuinţă, din strada Zambaccian.

Fostul premier a fost luat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Floreasca unde a fost suspus unei intervenţii chirugicale. După câteva zile, Adrian Năstase a fost mutat la Spitalul Penitenciar Rahova.