AcasăActualitateProiect pilot la Ovidiu, pentru dezvoltarea tehnologiilor privind protejarea lacurilor de...

Proiect pilot la Ovidiu, pentru dezvoltarea tehnologiilor privind protejarea lacurilor de apă dulce din România

În cursul zilei de astăzi, la invitația dlui. prof univ. dr. Mamut Eden (Director al Institutului de Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie) George Scupra, primarul orașului Ovidiu, a fost prezent la sediul Universității Ovidius Constanța, pentru a susține o prelegere cu privire la conservarea și modalitățile de fructificare a potențialului pe care Lacul Siutghiol îl poate oferi, în cadrul proiectui ,,ACT 4 Eurtrophication”.

Orașul Ovidiu a fost ales ca proiect pilot, pentru investiții în zona de cercetare și inovație pentru dezvoltarea tehnologiilor privind protejarea lacurilor de apă dulce din România.

La acest eveniment au participat:

– conf.univ dr. Alexandru Bobe -prorector Univ. Ovidius
– membrii grupului de cercetare sociometrică din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației ( conf. univ dr. Raluca Silvia Matei – prodecan, Lect .dr. Mariana Floricica Calin – șef departament, Lect.dr. Claudia Sălceanu – dir. Centrului de Cercetare Socială din cadrul FPSE, Lect.dr. Enache TUSA)

– membrii echipei de cercetare din cadrul Facultății de Științe ale Naturii coordonați de conf . univ . dr. Marius Skolka – decan
– Dr. Manuela Sidoroff – Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Științe Biologice
– Prof. Nicolaos P. Theodossiou – Univ. Aristotle University din Thessaloniki