AcasăActualitateProduse cosmetice contrafăcute în valoare de peste 200.000 euro, descoperite de poliţiştii...

Produse cosmetice contrafăcute în valoare de peste 200.000 euro, descoperite de poliţiştii constănţeni

La data de 27 iulie a.c., Lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu Inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import – export şi a produselor contrafăcute ori piratate, au efectuat un control asupra mărfurilor existente într-un  container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea, în data de 25.07.2012, destinatarul mărfurilor din acesta fiind o societate din Ucraina.

Au fost descoperite 399 colete conţinând produse „cosmetice”.

 Dintre acestea, 50 conţineau 14.400 bucăţi deodorante având inscripţionat numele unei mărci protejate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, bunuri ce au fost reţinute de către autoritatea vamală în baza Legii 344/2005.

Bunurile arătate mai sus au o valoare de piaţă estimată la 210.000 de Euro.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1, lit b din Legea nr. 84/1998 rep.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.