AcasăActualitatePrimarul Nicolae Matei a semnat contractul de finanţare pentru construirea Centrului de...

Primarul Nicolae Matei a semnat contractul de finanţare pentru construirea Centrului de Afaceri

Primarul oraşului Năvodari a semnat, luni, contractul de finanţare al unuia dintre cele mai importante proiecte pentru dezvoltarea oraşului. Nicolae Matei a semnat, la Brăila, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, contractul de finanţare pentru Centrul de Afaceri. Acesta este, potrivit şefului administraţiei locale Năvodari, unul dintre cele mai importante proiecte pentru oraş, pentru viitorul cetăţenilor care locuiesc aici, pentru mediu, turism, economie; un proiect care va fi, cu siguranţă, un pol economic extrem de important pentru economia judeţului.

Din datele tehnice ale proiectului desprindem că este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 4 – Sprijinirea mediului de afaceri regional şi local. Conform datelor tehnice, noua construcţie care va adăposti nucleul de implementare a afacerilor din judeţul Constanţa, va avea o suprafaţă de peste 16.000 de mp şi va găzdui spaţii pentru birouri, spaţii administrative şi săli de conferinţă. Locul unde proiectul urmează să fie implementat este Tabăra de copii Năvodari, un alt proiect ambiţios al administraţiei Matei aflat în plină dezvoltare şi unde, anual, îşi petrec vacanţa sute de copii din întreaga ţară. „Am aşteptat să fie semnat acest proiect, important pentru dezvoltarea oraşului Năvodari. Implementarea lui este prioritară pentru un oraş ca Năvodariul, aflat în plină dezvoltare economică şi turistică. Centrul de afaceri va fi amplasat în Tabăra de Copii şi este obiectivul strict al Primăriei Năvodari, o investiţie care se ridică la valoare de 28,9 milioane lei. Având în vedere că Centrul de afaceri este aducător de fonduri la bugetul local, cofinanţarea este de 50%. Ca ordonator de credite principal mi-am făcut calculele bine şi oraşul Năvodari poate suporta confinanţarea tuturor proiectelor implementate pe fonduri structurale. Sunt convins că proiectul va fi un reper important pentru toţi oamenii de afaceri din zonă, dar şi din întreaga ţară, cunoscut fiind faptul că litoralul atrage investiţii de sute de milioane de euro şi acest fapt este important pentru noi ca şi buget local. Am semnat contractul de finanţare pentru acest proiect, iar acum urmează organizarea procedurilor de licitaţie în vederea atribuirii lucrării”, precizeaza primarul Nicolae Matei.

Avantajele acestui proiect

De asemenea, din datele tehnice ale proiectului care urmeaza a fi implementat in Navodari desprindem si urmatoarele avantaje: aduce un numar important de spatii pentru birouri, sali de conferinte, sali de expozitii, toate realizate intr-un ansamblu de buna calitate, ofera marilor firme zone de realizare a birourilor de relatii cu publicul si partilor administrative intr-o cladire cu cu un bun vad comercial, pe o artera importanta care leaga municipiul Constanta de Navodari. Mai mult, noul obiectiv economic ofera o buna pozitie pentru toate tipurile de transport, va crea oportunitatea ofertelor de munca pentru locuitorii orasului Navodari si va creste numarul investitorilor si interesului pentru aceasta zona.

Ceea ce este, de asemenea, important priveste faptul ca orasul Navodari cunoaste o dezvoltare economica si turistica demne de luat in seama, zeci de oameni de afaceri fiind interesati sa desfasoare afaceri in zona, iar incasarile la bugetul local sunt pe masura. Primarul Nicolae Matei spune ca este important ca aceasta ramura sa creasca, veniturile la bugetul local sa creasca, iar viata navodarenilor sa devina de la un an la altul mai usoara. Cu siguranta, finalizarea acestui proiect va ridica valoarea orasului Navodari la rangul pe care il merita.