Primarul Decebal Făgădău promite: CET-ul se va transforma în CT HEAT & ENERGY SA

Consilierii locali ai municipiului Constanța au votat, luni, 10.09. 2019, proiectul inițiat de edilul Decebal Făgădău privind “Stabilirea modalității optime de gestiune a serviciului public de alimentare în sistem centralizat cu energie termică”.

Astfel, în municipiul Constanța urmează să se înființeze o nouă companie energetică, CT HEAT & ENERGY SA.

Practic, vechiul CET se va reorganiza și va trece de sub tutela Ministerului Energiei, în administrarea municipiului Constanța.

La început, noua companiei va gestiona doar zona de distribuție, însă primarul Decebal Făgădău spune că activitatea CT HEAT & ENERGY SA se va lărgi, devenind un veritabil jucător pe piața energiei.

 

”Pentru prima dată în 30 de ani, municipiul Constanța poate fi jucător pe piața energiei. Mi-am asumat un calendar extrem de strâns și de ambițios pentru a salva sistemul de termoficare din municipiul Constanța. Am prezentat CLM un studiu privind “Stabilirea modalității optime de gestiune a serviciului public de alimentare în sistem centralizat cu energie termică” ce definește, în nouă pași, un plan de acțiune extrem de articulate într-un termen extrem de strâns. Noi trebuie să facem ceea ce statul român nu a făcut vreme de 30 de ani: preluăm magistralele, rețeaua de transport, cea care duce agentul termic de la gardul CET-ului până în toate punctele de distribuție ale RADET. Această rețea este una în care nu s-a investit, care generează pierderi, și este o rețea supradimensionată. Următorul pas este acela de a înființa o companie de transport. Compania se va numi CT HEAT & ENERGY SA și se va ocupa de tot ceea ce înseamnă apă caldă, încălzire, dar și energie in extenso.”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult