AcasăActualitatePoliţişti de frontieră ultragiaţi în misiune în Portul Constanţa

Poliţişti de frontieră ultragiaţi în misiune în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în Portul Constanţa, au fost agresaţi verbal de către o persoană de sex masculin care se afla într-o avansată stare de ebrietate şi avea un comportament violent faţă de persoanele din jur.

Persoana în cauză a fost imobilizată şi condusă la sediul Grupului de Nave Constanţa unde i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

În data de 16.10.2012, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa aflaţi în misiune în zona porţii de acces numărul 1 în Portul Constanţa au observat o persoană de sex masculin care agresa verbal diferite persoane, printre care şi câţiva marinari străini.

Poliţiştii de frontieră i-au cerut persoanei în cauză documentele pentru stabilirea identităţii şi aplicarea măsurilor legale, însă s-au lovit de un refuz categoric al acesteia.

Mai mult, persoana în cauză, aflată într-o stare avansată de ebrietate, a început să aibă un comportament agresiv, proferând ameninţări la adresa echipajului Poliţiei de Frontieră.

A fost nevoie de imobilizarea persoanei şi conducerea acesteia la sediul G.N. Constanţa pentru stabilirea identităţii.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că persoana în cauză este M. GRINGO, în vârstă de 37 ani şi are domiciliul în municipiul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 239, alin.1  Cod Penal.