AcasăActualitatePercheziţii la grupări de fraude informatice. Printre suspecţi, un campion la arte...

Percheziţii la grupări de fraude informatice. Printre suspecţi, un campion la arte marţiale

Două grupări specializate în fraude informatice sunt vizate de percheziţii care au loc, marţi, la Suceava, Iaşi, Bucureşti şi Sibiu, printre membrii uneia dintre reţele, ce acţiona în Australia, fiind şi Gheorghe Ignat, luptător de arte marţiale mixte, multiplu campion naţional şi internaţional.

Descinderile sunt coordonate de DIICOT Suceava şi vizează două grupări infracţionale specializate în fraude informatice, care acţionau în Australia, Malaezia şi Marea Britanie, urmând să fie aduse la audieri opt persoane.

Printre suspecţi se află şi Gheorghe Ignat, cunoscut ca „Ursul carpatin”, luptător de arte marţiale mixte, multiplu campion naţional şi internaţional, afirmă surse judiciare.

De asemenea, printre persoanele suspectate de apartenenţă la aceste grupări se află şi un bărbat încercerat la Penitenciarul Bacău.

Potrivit anchetatorilor, prima grupare, din care făcea parte şi Gheorghe Ignat, avea ca mod de operare montarea de dispozitive de skimming la bancomate din oraşele de pe coasta de est a Australiei, pentru obţinerea datelor de pe cardurile bancare, clonarea acestora şi retragerea de bani.

A doua grupare se ocupa cu activităţi de phishing şi transferuri frauduloase de numerar.

Conform surselor citate, conexiunea între cele două grupări era făcută de Ignat, încă din în septembrie 2010, acesta ţinând legătura cu un bucureştean de 35 de ani, lider al reţelei de phishing. Din această a doua reţea fac parte persoane din Iaşi, Sibiu şi Bucureşti.