AcasăActualitatePercheziții în județul Olt. 35 de persoane, audiate pentru cămătărie și trafic...

Percheziții în județul Olt. 35 de persoane, audiate pentru cămătărie și trafic cu țigări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt,  împreună cu ofiţeri de politie judiciara din cadrul SCCO OLT, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 10 persoane,  cetateni romani, sarbi si bulgari, specializati in contrabanda cu tigari si in savarsirea de infractiuni de violenta.

Din cercetarile efectuate  in cauza a rezultat faptul că învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, avand drept  scop comercializarea ilegala a unor cantitati insemnate de ţigări, provenind din Serbia.

Se  mai retine ca  învinuiţii au actionat  pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman,  obtinand beneficii financiare substantiale din savarsirea de  acte de şantaj şi cămătărie. Invinuitii au  împrumutat  mai multe parti vatamate cu diverse sume de bani,  pentru care au solicitat dobânzi lunare de 20-50%.

Pentru recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii gruparii, prin violenţa şi ameninţări, au obligat victimele  să întocmească acte de vânzare cumpărare pentru diferite imobile, le-au deposedat de cărţile de identitate şi, cu sprijinul angajatului unui oficiu poştal, au încasat  în mod direct alocaţiile, ajutoarele sociale, precum şi alte drepturi băneşti ce li se cuveneau victimelor.

La data de 06.11.2012 au fost efectuate un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor  Olt şi Teleorman, la locuintele membrilor gruparii.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt vor fi conduse  35 de  persoane în vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.