AcasăActualitateDosarul fraudelor bancare: Scandalul se extinde la „discretul“ Fond de Contragarantare

Dosarul fraudelor bancare: Scandalul se extinde la „discretul“ Fond de Contragarantare

Fondul de Contragarantare – o instituţie de care foarte puţină lume a auzit, dar care administrează active de 100 de milioane de euro – a emis garanţii pentru creditele acordate unor firme anchetate de DIICOT.

Scandalul fraudelor de 22 mil. euro în care au fost implicate sucursale ale BCR, BRD şi CEC a ajuns până la nivelul al doilea al mecanismului de garantare creat de stat pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) – Fondul Român de Contragarantare, care a efectuat deja o plată în contul unui credit contractat de o firmă al cărei nume apare în dosarul aflat pe masa procurorilor DIICOT.

Fondul de Contragarantare este o instituţie de care foarte puţină lume a auzit, dar care are sub administrare active de 100 mil. euro.

„A fost efectuată deja o plată în contul unei garanţii emise pentru una din firmele care apar în dosarul DIICOT. Dosarul de creditare a ajuns la noi pentru verificare în momentul efectuării plăţii şi acel dosar părea perfect şi nimeni nu ar fi putut bănui că este vorba de o fraudă. Dosarul complet de creditare ajunge la noi doar la efectuarea plăţii nu şi în momentul emiterii contragaranţiei”, a declarat ieri Ioan Hidegcuti, preşedintele Fondului de Contragarantare.