AcasăActualitatePercheziţii în Constanţa şi alte tei judeţe, la distribuitori de legume-fructe suspectaţi...

Percheziţii în Constanţa şi alte tei judeţe, la distribuitori de legume-fructe suspectaţi de evaziune fiscală

Peste 40 de percheziţii au loc, miercuri, în judeţele Mureş, Bihor, Timiş şi Constanţa, precum şi în Bucureşti, la sediile unor distribuitori de legume-fructe, într-un caz de evaziune fiscală, printre persoanele vizate fiind şi un cetăţean turc.

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală şi fapte conexe sau asimilate infracţiunilor de corupţie, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Mureş şi Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

La percheziţii participă procurorii Parchetului Tribunalului Mureş, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, jandarmi de la Brigada Specială şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acţiunea a fost sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta a pornit de la un cetăţean turc care deţine o societate comercială cu sediul social la Târgu Mureş şi care importă legume şi fructe, pe care le distribuie mai multor societăţi din ţară.

Cetăţeanul turc este suspectat de evaziune fiscală, fiind vizată activitatea acestuia desfăşurată pe o perioadă de aproximativ cinci ani, au precizat sursele citate.