AcasăActualitatePercheziţii în Bucureşti şi Giurgiu pentru un prejudiciu de 1.500.000 euro

Percheziţii în Bucureşti şi Giurgiu pentru un prejudiciu de 1.500.000 euro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală şi Biroul Teritorial Giurgiu  efectuează  10 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bucureşti şi Giurgiu, în vederea  depistării a 10 învinuiţi, cercetaţi de către Tribunalul de Mare Instanţă din Rennes, Franţa, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi  furt calificat cu consecinţe deosebit de grave pe teritoriul statului francez. 

Autorităţile franceze efectuează cercetări cu privire la 21 de fapte de furt, comise de către cetăţeni români, în perioada iulie 2010 – decembrie 2011, marfa sustrasă din magazine constând în mare parte din aparatură optică medicală şi aparatură informatică.

Valoarea estimată a prejudiciului este de 1.500.000 Euro.

 Procurorii D.I.I.C.O.T. au declanşat acţiunea urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile  judiciare franceze,  D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi  pe teritoriul statului român.

Actiunea este efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul IGPR – DCCO.