Afacerile patronului firmei United Shipping Agency, Cătălin Trandafir, se pare că nu mai merg cum mergeau pe vremuri. Aşa se explică poate şi faptul că afaceristul constănţean a decis cu greu să-şi scoată la vânzare una din proprietăţile sale, o superbă locuinţă de vacanţă aflată în coasta pădurii din Cheile Râşnoavei. Preţul? O bagatelă! 1 000 000 de euro. Casa, după cum se poate vedea şi în fotografie, este deosebită dar folosită foarte rar de Trandafir, care mai are proprietăţi şi în Franţa şi pe coasta de est a Statelor Unite.
Cătălin Trandafir s-a îmbogăţit subit începând cu anul 2004 când fostul director al Administraţiei Porturilor Maritime a scos la licitaţie trei dane, cu suprafaţa totală de 20 738 mp, dane care erau deja închiriate, cu contract valabil, până la sfârşitul anului 2005, societăţii de stat AGROEXPORT. În urma licitaţiei, câştigătoare a fost desemnată S.C. United Shipping Agency, în schimbul unei chirii de 16 000 de euro pe lună, mult mai mică decât cea oferită de următoarele două clasate-27 000, respectiv 25 000 de euro. Investirea a 31 496 450 de euro într-un singur an, pentru construirea unui terminal a condus la atingerea punctajului maxim, dar această sumă, mult exagerată, a rămas o simplă promisiune neonorată.
În mod normal, United Shipping nici nu trebuia primită la licitaţie, din cauza datoriilor şi a bonităţii sale scăzute.
Înfiinţată în 1993, societatea a raportat în 2001 o cifră de afaceri de 52,3 miliarde de lei, un profit net de 3,2 miliarde de lei, dar şi datorii de 30 de miliarde de lei. Un an mai târziu a înregistrat o cifră de afaceri de 66,99 de miliarde de lei, nici un profit, iar datoriile au ajuns la 64,26 de miliarde de lei. În 2003, cifra de afaceri a atins 85,58 de miliarde de lei, profitul ridicându-se la doar 2,7 miliarde de lei, iar datoriile la 84,84 miliarde de lei.
Cătălin Trandafir este asociat în firma pe care o conduce cu un alt controversat om de afaceri, Yoav Stern, soţul prezentatoarei TV Oana Cuzino, învinuit în 2002 pentru o înşelăciune de 376.000 de dolari. Stern reprezenta la Bucureşti o societate din Londra, Interlink Overseases Corp. Ltd., care furniza ţiţei din Marea Britanie către rafinăria Rafo Onesti şi care-l plătea cu 25.000 de dolari pe lună. Afaceristul a dat dispoziţie unor firme care trebuiau să facă plăţi către Londra să plătească în altă parte, respectiv în nişte conturi pe care le-a deschis în Elveţia. Intervenţia ulterioară a unor înalţi demnitari din guvernul Năstase a stopat însă cercetările în acest caz.