AcasăActualitateCarnet de marinar fals în Portul Constanţa

Carnet de marinar fals în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Panama, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.

În data de 29.01.2013, în intervalul orar 05.50 – 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanţa din direcţia Turcia, având un echipaj format din opt marinari.

În urma controlului a fost descoperit un carnet de marinar ce purta însemnele statului Panama, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale  unuia autentic, fiind fals total.

Verificările au stabilit faptul că respectivul document aparţine unui cetăţean sirian în vârstă de 26 ani, membru al echipajului navei.

Persoana în cauză a declarat faptul că a achiziţionat carnetul de marinar din Egipt, de la un cetăţean necunoscut, fără a cunoaşte faptul că este fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit marinarului în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.